UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Все про професії
  5. Вакансія – продавець

Вакансія – продавець

15.01.2020 673
Вакансія – продавець

Вакансія – продавець

15.01.2020     673

Робота продавця – це, свого роду, робота посередника між виробником і покупцем: надавати необхідний товар і отримувати за нього гроші. Спеціалізація у продавця може бути різною: в залежності від того, який товар він реалізовує – промисловий чи продовольчий.

Затребуваність і особливість професії

З ростом торгової промисловості сьогодні збільшується і потреба в продавцях. Навіть з появою великої кількості інтернет-магазинів, затребуваність в продавцях не падає. Дану вакансію можна знайти на нашому сайті в рубриці «торгівля та продаж», де представлений широкий вибір пропозицій від роботодавців.

Крім того, що кожен продавець повинен досконало знати свою групу товару (його особливості, якість, різноманітність та ін.). В одязі в основному це розмірний ряд, склад і правила догляду можна прочитати на ціннику. У примірювальній продавці зазвичай допомагають підібрати потрібний розмір покупцеві. Або після примірки складають одяг по своїх позиціях в залі, а також поправляють одяг, який недбало висить. Потрібно бути комунікабельним, ввічливим, уважним і, що важливо, стресостійким. Це, безумовно, на всі якості, якими повинен володіти продавець, але одні з основних.

Продаві-консультанти (так останнім часом формулюють вакансію роботодавці) можуть підробляти касирами, або це входить в обов'язки даної вакансії, що обговорюється зі старшим менеджером на початковому етапі працевлаштування.

Посада продавця-консультанта зобов'язує мати охайний вигляд. Якщо необхідно переодягнутися, то краще це робити до початку роботи. Важливо сприяти всім своїм доброзичливим і охайним виглядом для створення приємної атмосфери покупцям.

Де і як можна отримати професію

Сьогодні в багатьох торгових компаніях і супермаркетах можна пройти навчання безпосередньо на робочому місці, де спочатку буде запропонована посада помічника продавця. При бажанні, звичайно ж, можна закінчити профтехучилище за даною спеціальністю або коледж, що дозволить в майбутньому далі розвиватися в цьому напрямку (закінчити інститут і рости по кар'єрних сходах).

«Підводні камені»

У кожній професії є свої плюси й мінуси. У цій же головний ризик – це матеріальна відповідальність. До того ж робота продавця передбачає фізичні та психологічні навантаження, іноді напружені й складні умови. А ось успіх продавця безпосередньо пов'язаний з рекламою (оформлення вітрини або прилавка) та з умінням грамотно й культурно спілкуватися з покупцем.

Це теж стосується даної професії

Люди, які змушені на роботі постійно демонструвати ввічливу, офіційну посмішку і незмінно проявляти дружелюбність, ризикують своїм здоров'ям. Німецькі психологи на чолі з професором Дітером запф (Dieter Zapf) з університету ім. Гете у Франкфурті виявили, що «підроблена дружелюбність» призводить до депресії, стресу і знижує імунітет, а це, в свою чергу, може викликати більш серйозні захворювання. У дослідженні взяли участь близько 4 тисяч осіб, включаючи стюардес, продавців-консультантів, доглядальниць та інший обслуговуючий персонал. Тому, краще посміхаймося щиро й будьмо здорові!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору