UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Тенденції ринку освіти
  5. Вартість навчання у найпопулярніших столичних вузах в 2020 році

Вартість навчання у найпопулярніших столичних вузах в 2020 році

27.07.2020 1076
Вартість навчання у найпопулярніших столичних вузах в 2020 році

Вартість навчання у найпопулярніших столичних вузах в 2020 році

27.07.2020     1076

Перше серпня в Україні ознаменується початком вступної кампанії у вищі навчальні заклади. Вступники зможуть зареєструватися в електронному кабінеті та надіслати в обрані вузи документи для вступу. Для бажаючих навчатися у столиці Jobs.ua дізнавалися, скільки коштує навчання у найвідоміших освітніх закладах Києва.

Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського

Київський політех цьогоріч посів перше місце в списку найрейтинговіших закладів України. Скільки ж приблизно коштуватиме здобуття освіти на факультетах найпотужнішого українського вузу?

Найдорожче коштуватиме навчання на гуманітарних спеціальностях: германські мови та літератури (включно з перекладом) – від 38,600 грн. до 41,800 грн. за рік. Значно дешевше коштує навчання на фізико-математичному факультеті: приміром, спеціальність «Комп’ютерне моделювання фізичних процесів» вартуватиме 15,600 грн. на рік, «Прикладна фізика» – 19,600 грн. Одні з найдешевших спеціальностей в Київському політеху – інженерно-медичні та прикладної механіки (наприклад, навчання на спеціальності «Комп’ютерні технології в біології та медицині» коштуватимуть на рік 25,900 грн., а здобування спеціальностей за напрямком «Прикладна механіка» вартуватиме 16 тисяч гривень).

Національний університет імені Тараса Шевченка

Другу сходинку в рейтингу українських вузів посів ще один славетний навчальний заклад. Здобувати тут освіту – дорого, але і якість навчально-виховного процесу відповідна.

Навчання на гуманітарному факультеті чи факультеті журналістики обійдеться в рік майже в 50 тис. гривень (на деяких філологічних спеціальностях – майже 60 тис. грн.), міжнародні відносини – близько 58 тис. гривень.

Найдешевше навчання коштує тут 31 тис. гривень в рік («Соціологія», «Середня освіта», «Політологія», «Екологія», «Хімія», «Фізика та астрономія», «Математика»).

Києво-Могилянська академія

Ще один знаменитий освітній заклад Києва, де вартість навчання наближається до розцінок університету Шевченка. Так, за навчання на юридичних спеціальностях доведеться викласти в рік до 55 тис. гривень, технічні – до 50 тис. гривень, гуманітарні – 45 тис. гривень (германські мови та літератури, включно з перекладом), міжнародні відносини – 56 тис. гривень.

Національний медичний університет О. О. Богомольця

Внаслідок пандемії коронавірусу до медичних спеціальностей прикута особлива увага. Jobs.ua дослідили, скільки коштує навчання в найвідомішому столичному медуніверситеті:

  • Спеціальність «Медицина» – близько 38 тис. грн. за рік;
  • Спеціальність «Стоматологія» (найдорожча) – 40 тис. грн.;
  • Спеціальності «Педіатрія» та «Медична психологія» – майже 30 тис. грн./рік;
  • Спеціальність «Фармація» – близько 30 тис. грн. (денна форма), близько 16 тис. грн. (заочна форма).

Нагадуємо, що в абітурієнтів у запасі залишається не так багато часу, щоб визначитися з майбутньою спеціальністю. Для вступників на основі ЗНО і творчих іспитів вступна кампанія завершиться 22 серпня; для вступників, які проходитимуть співбесіду і складатимуть іспити, все закінчиться ще раніше – 16 серпня. Тому покваптеся з вибором ВНЗ, адже вступна кампанія розпочнеться через декілька днів.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору