UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Вдала кар'єра чи довге життя: сучасна дилема офісного працівника

Вдала кар'єра чи довге життя: сучасна дилема офісного працівника

13.12.2019 496Автор: Олександр Мавлідінов
Вдала кар'єра чи довге життя: сучасна дилема офісного працівника

Вдала кар'єра чи довге життя: сучасна дилема офісного працівника

13.12.2019     496Автор: 

Для того, щоб втратити своє здоров’я в сучасному світі не треба займатися надто важкою роботою. Виявляється, що для цього достатньо попрацювати у самому звичайному офісі.

За інформацією Jobs.ua, група вчених з Університету Гонконгу провела дослідження та з’ясувала, як, спокійна робота в офісі здатна впливати на здоров'я людини. Результати продемонстрували, що довге зайняття подібною працею загрожує зростанням ризику розвитку діабету (II типу) й певних проблем з психікою, наприклад, таких, як депресії чи хронічна нервовість. За результатами таких досліджень надто довгострокова праця в офісі, будь-яка праця, все ж поступово губить здоров'я. Це проявляється в тому, що такі працівники частіше палять та вживають більше алкоголю для «зняття стресу». При цьому, вони менше та не регулярно приймають їжу, менше рухаються, що й призводить до таких ризиків.

Це все може створити з людиною самий звичайний «довгий» офісний день. Якщо, така робота виявляється ще й доволі стресовою, це безумовно збільшує негативний вплив та зайві навантаження на здоров'я працюючої людини.

Доведено, що чим частіше й довго триваліше люди відчувають стрес, тим важче їм впоратися із повсякденними завданнями та робочими вимогами. М’язи тіла постійно знаходиться в стані тонусу, задля «готовності реагувати», яку створює стресова обстановка, ритм серця більш швидший, кров'яний тиск підвищений. Звичайно, при таких обставинах суттєво збільшується ризик заробити серцево-судинні захворювання або отримати інсульт чи інфаркт. Не диво, що ті особи, яких називають трудоголіками, складають основу такої групи ризику.

Щодо занадто відповідального ставлення до своїх обов’язків на робочих місцях, дослідження вчених з Університету Гельсінкі демонструють, що люди, які беруть менше відпусток, здатні прожити менше, ніж ті, хто регулярно відпочиває та мандрує. Ризик настільки великий, що на це не впливає навіть здоровий спосіб життя, яким можуть користуватися затяті трудоголіки.

Задля свого експерименту, вчені з Університету Гельсінкі протягом п’яти років спостерігали, як люди, що працюють в офісах живуть (графік та навантаження), харчуються та наскільки багато рухаються. Результати виявилися досить несподіваними. Так, ті, хто робив вдалу кар’єру, багато працював та мав більше фінансів, проживали менш, аніж ті, хто доволі спокійно ставився до своєї роботи та більше часу приділяв улюбленим зайняттям чи хобі.

Українцям слід звернути увагу на такі данні. Відомо, що рівень хворобливості вітчизняних офісних працівників досить високий. Й це, коли мова йдеться про справжні хвороби, а не приводи для того, щоб залишитися вдома, вдавши з себе хворого.

До речі, для боротьби з такими проявами, в листопаді 2018 року уряд прийняв постанову про створення «Електронного реєстру листків непрацездатності». Це нові системи накопичення, зберігання й використання інформації про видані лікарняні листки. Ініціатори оновлення системи й не приховували, що все це покликане покінчити із зловживаннями при видачі лікарняних.

.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору