UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Відпустка
  5. Відпустка під час війни – чому це потрібно?

Відпустка під час війни – чому це потрібно?

18.05.2022 450
Відпустка під час війни – чому це потрібно?

Відпустка під час війни – чому це потрібно?

18.05.2022     450

Почувши про відпустку, хтось скаже: «Не на часі». А чи справді це так? Портал з працевлаштування Jobs.ua спробував розібратися в цьому питанні.

Чому потрібно відпочивати?

Давайте чесно зізнаємося собі – ми не знаємо напевно, скільки все це триватиме. Ніхто не знає напевно. Прогнози від усіляких політичних експертів можуть вселяти надію та оптимізм, тільки й всього. Що це означає в тривалій перспективі? Це означає, що на довгій дистанції потрібно вміти розраховувати сили. І заодно – якісно відпочивати: щодня, щотижня і щомісяця.

Вам потрібна відпустка – так ідіть і відпочиньте!

Якщо відчуваєте, що гостро потребуєте відпочинку – бодай на тиждень-другий – сміливо пишіть заяву на відпустку. Річ у тому, що ми всі зараз відчуваємо велику напругу, а в таких умовах наша психіка вимотується значно швидше. Скажіть, яка користь з виснаженого та демотивованого працівника?

І все ж хтось вагатиметься іти у відпустку, а декого й взагалі зупинятимуть думки, подібні до цих: «А що скажуть інші? А раптом осудять? В країні війна, а я дозволяю собі думати про відпустку». Але хочемо ми цього чи ні, але життя продовжується. Така в нас зараз реальність, іншої немає. Тому головну причину, щоб влаштувати собі відпочинок, бачимо у поповненні моральних та психічних сил.

Відпустка – це не обов’язково море

В багатьох людей це слово дійсно асоціюється лише з відпочинком на морі. На крайній випадок – поїздка в гори. Але відпустка – це навіть не синонім до слова «подорож». Можна відпочити під час відпустки, навіть перебуваючи вдома. Але чи сидіти вдома під час відпустки чи ні – вирішувати вам. Заплануйте усе заздалегідь, чим займетеся під час відпочинку. Або, можливо, й нічим не займетеся, а просто побайдикуєте трохи. Ваше право.

Що робити під час відпустки, а що – ні?

Звичайно, відпочивати. Почитайте книги, які давно запланували, але все не було часу. Подивіться новинки кінематографу, поїдьте в гості до далеких родичів. Відвідайте нове місто нашої чудової країни. Якщо хтось скаже – не на часі, – не зважайте. Просто зробіть це.

Постарайтеся поменше дивитися новин. Все-таки вам потрібно максимально відновити сили, а з постійним хвилюванням цього не вдасться зробити.

Якщо ви сімейна людина, маєте дітей – придумайте цікаві завдання на цей час. Що ви давно хотіли зробити разом із дітьми, але все відкладали на потім? Не час відкладати, життя відбувається тут і зараз. Навіть попри війну. Навіть попри наш спільний біль та сльози.

Що ще можна зробити під час відпочинку? Можливо, ви давно мріяли влаштувати собі трошки екстриму – приміром, стрибнути з парашутом чи політати на повітряній кулі. Поцікавтеся, чи хтось влаштовує щось подібне – у вашому місті чи в іншому, без різниці. Не думайте, що усе це не на часі і «Що люди скажуть?»; думайте про те, що вам зараз потрібно підзарядитися позитивом і відновити баланс душевних сил.

Словом, які ви справи відкладали в довгий ящик – з них і почніть. А потім із свіжими силами повертайтеся до роботи, до волонтерства і буденних справ. І в жодному разі не докоряйте собі за відпочинок. Ось це точно не на часі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору