UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання і робота
  5. «Відступ» українського безробіття та «прорив» вітчизняного фрілансу

«Відступ» українського безробіття та «прорив» вітчизняного фрілансу

29.05.2020 390Автор: Олександр Мавлідінов
«Відступ» українського безробіття та «прорив» вітчизняного фрілансу

«Відступ» українського безробіття та «прорив» вітчизняного фрілансу

29.05.2020     390Автор: 

Звернувши увагу на статистику Державної служби зайнятості, можна одразу побачити суттєве зменшення звернень громадян про надання їм статусу тимчасово безробітного. Починає складатися враження, що безробіття в Україні здає свої позиції. Принаймні, «офіційне безробіття».

Так, у Службі зайнятості, останнім часом реєструвалося 3 000 – 4 000 людей, щоденно. У зрівнянні, ще з самим початком травня, коли кількість таких заяв сягала до 7 000 щодня, це суттєве зниження. Загалом, за останні тижні, статус безробітного отримали 19 600 громадян України.

Кількість офіційних безробітних громадян, наразі, в Україні налічує майже 506 000 осіб, й це на 67% (на 202 000 більше), аніж на ту саму дату рік потому.

Вакансій, за період карантинних заходів, з’явилося не так вже й багато, та на 55% менше, ніж у той самий період минулого року. Цікаво, що незважаючи на зростання попиту у віддаленій роботі серед шукачів, та помітної цікавості у таких робітниках з боку роботодавців, загальна сфера світового фрілансу відмітила серйозний спад заказів та доходів своїх робітників. Проте, Україна саме у цьому напрямку - виключення: українські фрілансери не помітили спад попиту на їхні послуги в умовах пандемії

Карантинні заходи протидії поширення пандемії коронавірусу, майже повалили ринок фрілансу, суттєво скоротив кількість своїх замовлень. фрілансери зіткнулися зі зменшенням числа замовлень від клієнтів по всьому світу. Так, найбільше падіння попиту на такі послуги зафіксовано в Північній Америці тау Європі. На фоні негативної світової ситуації у цьому секторі, цей ефект в максимально меншій мірі торкнувся вітчизняних фрілансерів. Аналітики серед причин цього «дива», називають такі головні, як, відносно невисокі розцінки на роботу українських працівників-фрілансерів, так й професійне виконання такого типу робіт саме українськими представниками сектору.

Данні глобального опитування (100 країн світу) демонструють, що занепад у своїй роботі відмічають, 60% фрілансерів, що прийняли участь у досліджені. 23% опитаних фрілансерів – не помітили суттєвої різниці у щільності замовлень своїх послуг в до та карантинний періоди. Проте, 17% таких працівників, кажуть про отримання додаткових завдань, які зачастили саме у карантинний період.

У дослідженні зауважено, що у більшості випадків, оплата послуг фрілансерів не мінялася у період активного карантину. Під час кризи, суттєве зменшення суми оплати роботи, відмітили лише 23% респондентів. При цьому, загалом, цей сектор зберігає оптимістичний настрій та вірить у потенціал відновлення напрямку ринку, після владнання небезпечної ситуації із пандемією коронавірусу.

53% респондентів, навіть серйозно очікують збільшення попиту на фріланс-послуги, у той час, коли 21% спевнений у відновленні показників колишнього рівня.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору