UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Ринок праці України
  5. Вітчизняна трудова міграція, як реальна загроза для української економіки

Вітчизняна трудова міграція, як реальна загроза для української економіки

12.04.2018 775Автор: Олександр Мавлідінов
Вітчизняна трудова міграція, як реальна загроза для української економіки

Вітчизняна трудова міграція, як реальна загроза для української економіки

12.04.2018     775Автор: 

І, знову про трудову міграцію.

Як, вже неодноразово інформував своїх читачів Jobs.ua, проблема зростаючої хвилі трудових мігрантів з України до інших європейських країн, може суттєво завадити розвитку вітчизняної економіки, вже найближчим часом «відкотивши її» не декілька позицій.

Згідно з даними, що отримали експерти Міжнародної організації міграції, втрати української економіки, вже сягнули показника 40 млрд гривень щорічно. І це, тільки офіційні данні.

Але, відкриті завдяки глобалізаційній системі економіки, канали тільки нарощують свою «пропускну здатність», відправляючи за кордон, все більше українських заробітчан. При цьому, звинувачувати пересічних громадян Неньки у такому «не патріотичному» підході, ніяк не можна.

Шукаючи можливості для власного існування у сучасному світі, людина, в першу чергу, намагається вирішити для себе питання гідних заробітків, відхиляючи на самий «задній план», питання, щодо безпеки й комфорту свого щоденного життя. На тлі цього, середні зарплати, що пропонують робітникам держави - сусіди України, які мінімум в чотири рази більше вітчизняних пропозицій, виглядають дуже переконливим фактором зміни роботи для більшості кваліфікованих робітників нашої країни.

Звичайно, ввезені в Україну гроші, які наші громадяни заробляють за кордоном, є непоганим «плюсом» до фінансування державної економіки. Наприклад, тільки за останні два роки, ця сума склала близько 24 млрд у доларовому еквіваленті, що перевищує кількість й прямих інвестицій з-за кордону, й фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду.

Але, підйом економіки країни, як правило, безпосередньо зв’язан з ростом її ВВП, в якому, наприклад, одну зі складових - додану вартість, створюють саме працюючі на території країни кадри.

Завадити їх відтоку, за думкою експертів, можливо. Для цього, треба не тільки продовжити розумне збільшення з боку держави таких показників, як МЗП, яка, до речі, згідно з заяв деяких відомих політиків та бізнесменів країни, вже давно має бути, не нижче 5 000 гривень. Для підвищення якості й, відповідно, вартості вітчизняного персоналу, необхідно паралельне впровадження «тотального інвестування» роботодавців у власні кадри. А, це – ефективне навчання персоналу, як за кордоном, так і у межах України.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору