UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Як адаптуватися, якщо ви поєднуєте декілька робіт?

Як адаптуватися, якщо ви поєднуєте декілька робіт?

16.11.2022 252
Як адаптуватися, якщо ви поєднуєте декілька робіт?

Як адаптуватися, якщо ви поєднуєте декілька робіт?

16.11.2022     252

Поєднувати дві роботи стає дедалі більшою необхідністю в наш час. І штовхає українців на цей крок розуміння того, що на одну зарплату не прожити. Але як давати раду напруженим будням, щоб не втратити за роботою самого себе? Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує вашій увазі декілька актуальних порад.

Пам’ятайте, задля чого це все

Коли ставатиме особливо важко, коли від втоми опускатимуться руки, нагадуйте собі, задля чого вам це все. Можливо, ви мрієте про те, щоб перетворити своє захоплення поза роботою в повноцінний заробіток; можливо, ви забезпечуєте сім’ю та допомагаєте батькам, або ж активно донатите на ЗСУ (є й такі випадки). Словом, усвідомлення важливості поєднання двох робіт додаватиме вам сил. Важливо, щоб у вашому житті були однодумці, які теж нагадуватимуть вам, задля чого ви перепрацьовуєте.

Маленькі і великі приємнощі

Чашка чаю в компанії дорогої людини, відвідування масажного салону чи салону краси – ці та інші приємнощі будуть вам життєво необхідні, якщо ви поєднуєте декілька робіт. Записуючись на масаж, приборкуйте докори сумління думкою, що ви допомагаєте малому бізнесу. І це ж чиста правда! Масажисти і працівниці салонів краси теж, як і ви, працюють і сплачують податки, підтримують економіку і донатять Збройним силам.

Відпочинок

Знову ж таки, не забувайте про важливість повноцінного відпочинку. Працюючи на вихідних, а потім знову відпрацьовуючи повний робочий тиждень, можна швидко зламатися. Чимало людей нехтують зараз відпочинком, бо відчувають провину за те, що вони дозволяють собі відпочити, в той час як сотні тисяч чоловіків та жінок воюють на фронті. Але хіба їм буде легше від того, що ви не дозволяєте собі відпочивати? Без відпочинку ніколи не буде ефективної роботи, бо люди – не машини, ми не можемо працювати нон-стоп. Хоча машини і механізми теж ламаються, якщо перевантажувати їх понад норму.

Більше доброти до себе

Ніхто так не здатен вимучити себе психологічно, як ми самі. А якщо поєднувати декілька робіт, зростає ймовірність помилок, вповільнюється виконання звичних завдань. Ми схильні сварити себе за такі речі. Тим паче, не забуваємо про те, що кожного місяця ми відчуваємо в певні дні спад продуктивності. І це ще не враховуючи той потужний щоденний стрес, пов’язаний з війною, невизначеністю і високими цінами. Тому не розчаровуйтеся в собі в жодному разі! Не пускайтеся в нескінченну – і самовбивчу! – критику. Спробуйте просто дати собі трохи часу, щоб відновитися.

«Подушка безпеки»

Розуміємо, що в багатьох українців зараз скрутно з фінансами, і все ж – постарайтеся хоча б трохи відкладати на майбутнє. Так вам буде спокійніше кожного дня прокидатися, як і поєднувати декілька робіт. Тим паче, якщо вам стане несила тягнути на собі дві роботи, фінансова подушка безпеки дозволить деякий час компенсувати відсутність підробітків. Ну а потім, як добре відпочинете від понаднормових навантажень, знову підшукаєте собі другу роботу.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору