UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Як доводити справи до логічного завершення

Як доводити справи до логічного завершення

18.03.2021 612
Як доводити справи до логічного завершення

Як доводити справи до логічного завершення

18.03.2021     612

Здавалося б, усе просто: почав справу – заверши її, скільки б часу на це не пішло. Але досить часто все відбувається рівно навпаки – справа почата, можливо, навіть половину діла зроблено… а далі все зупиняється, наче хтось палку в колесо засунув. Так у чому річ? Хто запхнув ту злощасну палку в колесо? Давайте з’ясуємо з Jobs.ua, як не потрапляти в такі неприємні ситуації, щоб думки про незавершені справи не ставали у голові суцільною стіною докору, бо ви не змогли, не дотисли задумане, а десь навіть і полінувалися.

Фіксуйте свої думки на папері

Щоб доводити справи до логічного завершення, потрібно не лінуватися і взяти за звичку фіксувати все на папері, тобто «заземлювати» справи. Як це працює? Поки геніальні плани витають у мріях та уяві, вони мають мало шансу на реалізацію. Чому так? Тому що все, що ви не записали у текстовий файл чи голосову нотатку, з часом забудеться. А коли ви переносите свої ідеї на папір, намагаєтеся розбити її на етапи, ви фіксуєте їх на папері, що є чудовим стартом для розвитку народженої ідеї. Тому ніколи не лінуйтеся в деталях викладати прогрес своєї справи, як ви це бачите і як плануєте досягати намічених цілей.

Викреслюйте непотрібне

Привчіться критично оцінювати розпланований вами порядок дій. Прочитайте написане і поміркуйте: як ефективніше вчинити в тій чи іншій ситуації, як скоротити шлях до мети? Якщо зауважили, що можна вчинити інакше, ніж ви записали вчора чи післявчора, сміливо викреслюйте все зайве і спрощуйте свій рух до цілі, наскільки це можливо.

Яскравий колір – для складних, але важливих справ

Оберіть яскравий колір – зелений чи жовтий, приміром – щоб підкреслювати в записнику ті справи, які за кілька хвилин не зробиш, але їх потрібно зробити так чи інакше, щоб прогресувати. Нехай виділене маркером місце постійно нагадуватиме вам, що проблема досі не вирішена.

Великі справи – по частинам!

Це дуже важливий момент насправді. От порівняйте велику справу, на реалізацію якої може піти не один рік, не те що місяць. Навчіться ділити такі великі починання на кілька етапів. Тобто кожен етап повинен мати приблизний дедлайн, і переносити його недоцільно. Уникайте цього будь-яким способом, щоб не вибиватися з наміченого графіку. От повірте – через півроку чи рік такої практики ви зауважите небачені зміни в своєму житті, бо навчитися доводити початі справи до логічного завершення – це велика перевага в нашому конкурентному житті, адже стільки людей починають великі справи і полишають їх на пів дорозі!

Підбадьорюйте себе різними способами

Це може бути як словесна похвала, так і матеріальна винагорода. Потіште себе і придбайте ту річ, яку давно хотіли. Стимулюйте самі себе, бо хто ще вас так може простимулювати, як не ви самі? Не варто покладатися на інших людей – спершу навчіться покладатися на самого/саму себе. Повірте, це прекрасне вміння не один раз знадобиться у житті, коли доведеться долати складні ситуації самотужки.

Підбивайте підсумки

Важливо час від часу зупинитися і озирнутися на те, що ви вже встигли зробити. Критично оцінити свої досягнення і промахи, порадіти, що вже зроблено велику частину діла. І пам’ятайте – не шукайте чарівного рецепту. Його не існує! Ви можете перечитати десятки книг по саморозвитку і біографії успішних людей, і згаєте даремно час, бо всюди знайдете одну й ту саму думку, єдино-правильну думку: щоб довести справу до логічного завершення, треба над нею працювати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору