UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. Як хобі може впливати на кар'єру

Як хобі може впливати на кар'єру

10.11.2020 1150Автор: Олександр Мавлідінов
Як хобі може впливати на кар'єру

Як хобі може впливати на кар'єру

10.11.2020     1150Автор: 

Наявність в житті людини того, що її по-справжньому захоплює, й те що ми називаємо хобі – прекрасне та важливе надбання, яке здатне допомогти не лише у людському побутовому житті, а й у її професійному аспекті.

Так, відомі навіть випадки, коли людина потрапляла на бажану та популярну роботу, лише тому, що знайшла однодумців серед рекрутерів. При тому, доволі рідкісних однодумців – фанатів комп’ютерних ігор.

Але, не лише такі дивні обставини, які пов’язані з хобі людини, можуть посприяти у вашому робочому житті, коли хобі ви все ж таки маєте.

Наявність улюбленої справи надає безліч переваг, таких як: корисне зниження стресу від роботи, допомогу в необхідному «перемиканні» людини з робочого стану на побутовий, знаходження нових викликів для себе та нових шляхів саморозвитку, допомогу у знаходженні нових корисних знайомств та однодумців.

Не так важливо чим ви захоплюєтесь. Будь-то збирання марок, спортивні вправи, «косплей»-ігри чи в'язання, все це обов’язково допоможе у роботі та побудові кар'єри більше, ніж ви собі уявляєте. Психологи-дослідники давно вже заявили, що, люди, в житті яких присутнє хобі, значно ефективніші та більш працездатні. Крім того, такі люди частіше за інших досягають бажаного успіху у власній кар'єрі або, навіть, в особистому житті.

Так чим конкретно помагає наявність хобі?

Знайти «своїх»

Змогти знайти «більш своїх» серед колег та, навіть, керівників, є одним з найбільш ефективних способів розширити власне коло професійних знайомств. А, якщо зробити це за допомогою захоплення, можна одразу стати «ближчим» до людини, з якою вас єднає певне хобі, та яка здатна допомогти вам у створенні власної кар’єри, у тому числі.

Знайти себе та впевненість у власних силах

Наявність хобі, як правило обумовлює прагнення людини до певного результату. Тож, долаючи перешкоди та сягаючи до нових висот у зайняттях своїм хобі, людина вчиться проецирувати таке відношення й на роботу. Моральний та психологічний бік людини також, посилюється, бо вона бачить, що здатна досягати цілей.

Знайти креатив

Навіть захоплення спортом, призводить до необхідності задіяти творчу частину кожної людини. Що й казати про те, коли людина має певне «творче» хобі? Зазвичай, розвиток креативних здібностей в людей, які мають захоплення, показує вищі результати, як й ті результати, які такі люди демонструють на роботі.

Звільнити власні навички організації

Мати хобі у сучасному житті – це означає наявність й вміння організувати власний час, щоб виділяти в ньому й певний період для зайняття улюбленою справою. Звичайно, такі вміння гарно проецируються й на робочий процес, що не може не відображатися позитивно й на результатах такої роботи.

хобі та робота

Навчитися бути «багатозадачним» робітником

Цікаво, але захоплення лазінням по скелях або, навіть, кулінарією, гарно виробляють в людині звичку одночасно рішати різні проблеми.

Поцікавтеся – чимало хобі можуть робити з нас багатозадачних робітників, що буде надавати перевагу під час виконання роботи та її фінансової оцінки, зокрема.

Знайти способи критично мислити

Коли вивчаєш щось нове, завжди розширюєш власний кругозір. Це допомагає появі критичного мислення – особливості, яку сьогодні доволі цінують серйозні роботодавці. Навіть, якщо ви не потрапите на роботу до супер компанії, вміння мислити критично про робочий процес, також стане вам у нагоді та допоможе вигідно виділитися серед інших.

Шляхи самопізнання та саморозвитку

Розуміння того, хто вона є насправді, дуже важливе для кожної людини бо допомагає знаходити власний життєвий шлях. А, як відомо, саме знаходження свого місця під сонцем й стає запорукою того, що ми називаємо «щастям». Зайняття чимось улюбленим допомагає людині не лише визначитися із своїм характером та вподобаннями у житті, але й знайти те, на чому вона зможе заробляти, максимально виконуючи ту роботу, що пересікається з її хобі.

Факт того, що людина приділяє певний час улюбленому заняттю та поза роботою робить щось цікаве та не банальне, вигідно покаже вас в очах колег та керівництва, бо це демонструє наявність життєлюбності, життєвого драйву, вміння управляти часом та проявляти ініціативу, що сьогодні привертає в усьому професійному світі не аби яку увагу.

Чи знате ви, що…

Щоденне читання ( мінімально - 6 хвилин на день) зменшує вплив стресу на людину на цілих 70%! Ще таке захоплення допомагає зменшити ймовірності захворіти на хворобу Альцгеймера, загалом, вчить образному мисленню та, навіть, вмінню передбачати події.

Окрім зниження артеріального тиску та тримання людини «у формі», спорт суттєво впливає на робото здатність людини та її здібності мислити. Краща концентрація, бездоганна пам'ять, максимум енергії, протидія стресам, разом з більш витривалою розумовою витривалістю – це все надає нам зайняття спортом.

Управління часом та витримка – ось чого сьогодні бажають бачити в усіх керівниках світові роботодавці. Саме ці властивості, можна отримати людина, яка має таке хобі, як…садівництво.

Психологічно, як й читання, зайняття садівництвом є процесом, заради процесу. Орієнтований на процес, догляд за рослинами вчить приділяти увагу використанню часу, розставляти пріоритети та поважати саме поставлене завдання, не фокусуючись при цьому лише на самісінькому результаті. Ну, а час проведений за садівництвом на свіжому повітрі – це вже сам по собі, суттєвий бонус від такого хобі.

Розповів на співбесіді про своє захоплення командними іграми чи квест-румами, люди із такими хобі можуть одразу потрапити на роботу до злагоджених серйозних проектних команд. Сьогодні, таке вміння, як вдало працювати у команді, є одним із тих, яке має бути в кожного успішного кандидата. Люди, які мають таке хобі, як правило орієнтовані на досягнення результатів, гнучкі у комунікаціях з оточуючими та здатні до пошуків вдалого компромісу рішень. Важливо те, що їх зосередженість на результаті, стосується результатів команди, а не власних перемогах.

Королем хобі, які можуть допомогти у побудові вдалої кар’єри, вважають захоплення вивченням іноземних мов. Найбільшою перевагою у такому захопленні, яку воно дає людині, справедливо називають можливість спілкування з різними людьми світу, що вже доволі рідкісне вміння та цінується геть скрізь у серйозному бізнесі. Звичайно, такому знавцю будуть ради в будь-яких напрямках та у чималій кількості країн, зокрема.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору