UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Методи управління персоналом
  5. Як керувати людьми старшими за вас?

Як керувати людьми старшими за вас?

10.10.2019 552Автор: Лоліта Платошкіна
Як керувати людьми старшими за вас?

Як керувати людьми старшими за вас?

10.10.2019     552Автор: 

Керівництво робочим персоналом – одна зі складних та важливих завдань кожного директора та спеціаліста для керівної посади. Труднощів додає той факт, якщо ваш вік менший за вік ваших підлеглих. На думку багатьох робітників, які зіткаються з цим, проблема часто полягає в відмінностях в трудовій етиці поколінь або цінностях. Та ефективне керівництво не має вікових обмежень – стверджують менеджери з персоналу.

У нас є гарні новини для всіх молодих керівників – ви цілком свідомо можете керувати людьми старшими за вас. Й ми можемо дати вам декілька практичних порад.

Поради для молодого керівника

Хочеться одразу зазначити, що проблема розбіжності в трудовій етиці поколінь й справді існує. З часом досвідчені спеціалісти приймають сторону консерваторів і дотримаються незмінних протоптаних шляхів вирішення завдань. Молодим властивий підбір нових шляхів рішення або пошук підходів. Улагодженням цих розбіжностей обох сторін є надання максимальної свободи співробітнику, довіру. Але якщо виникає необхідність втручання, то тільки методом порад та настанов.

Ще одна порада – будьте відкриті для вашій команди з приводу того, як ви приймаєте рішення. Вони не повинні бути в постійній напрузі й гадати, як ви поступите при тих чи інших обставинах. Якщо ви маєте правила чи власні принципи заохочення чи покарання, то підготуйте своїх працівників, пояснив особливості вашої роботи.

Будьте відвертими з робочим персоналом. Донесіть до них ідею, що на посаді ви надовго, тому поєднані єдиними цілями та метою. Таким чином ви налаштуєте колектив до співпраці на довгий період часу.

Влучне рішення для молодого спеціаліста – заручитися підтримкою реальних помічників. Для цього знайдіть однодумців з числа досвідчених працівників. Саме вони стануть для вас справжніми помічниками в екстрених випадках та підтримкою серед загального числа колективу. Вони також мають вплив на колектив, пояснив співробітникам ті чи інші процеси урегулювання відносин.

З колективом стане легше спілкуватися, якщо ви станете доступні у спілкування та знайдете спільну мову з колективом чи спільні інтереси. Для цього спілкуйтеся зі своїми колегами, цікавтесь їхніми індивідуальностями.. розказуйте про свої вподобання та бажання.

Звісно ж, не забувайте про розвиток лідерських якостей. Вас ніхто навіть слухати не буде, якщо ви тиха, спокійна, нічим не примітна людина. Станьте гнучкою та привабливою людиною, щоб до вас тягнулись.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору