UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Світова практика
  5. Як компанії отримати користь з ІТ-конференції? Та навіщо брати участь

Як компанії отримати користь з ІТ-конференції? Та навіщо брати участь

28.02.2023 355
Як компанії отримати користь з ІТ-конференції? Та навіщо брати участь

Як компанії отримати користь з ІТ-конференції? Та навіщо брати участь

28.02.2023     355

Навіть попри війну українським ІТ-компаніям є що запропонувати іншим країнам. Це цифрові послуги, інноваційні проєкти та діджиталізація адміністративних послуг. Але відвідування світових ІТ-конференцій – це прекрасна можливість підшукати нових партнерів та клієнтів, зміцнити ділові зв’язки, представити свої стартапи інвесторам і не тільки. Давайте з’ясуємо детальніше, як українським ІТ-компаніям отримати максимум користі від ІТ-конференцій, і навіщо взагалі брати в них участь.

З якими цілями їхати на ІТ-конференцію?

Відвідуючи такі масштабні заходи, як найбільша технологічна конференція в світі Web Summit в Лісабоні, компаніям треба ставити перед собою амбітні цілі. Виділимо чотири найважливіші цілі:

Пошук нових партнерів та клієнтів.

Світові конференції відвідують десятки тисяч людей, тому це чудова можливість наростити ділові контакти і отримати нових клієнтів. А це автоматичне збільшення доходів компанії і відрахувань до бюджету України.

Презентація бізнесу і обмін досвідом.

Один лише факт, що ваша компанія бере участь в такому масштабному заході – це великий плюс до іміджу компанії та її впізнаваності на світовому ІТ-ринку. Зайве зазначати, що окрім презентації своїх ідей та бізнесу ваші співробітники отримають колосальний досвід. Який згодом конвертується в нові ідеї та проєкти.

Ознайомлення з останніми інноваціями ІТ-індустрії.

Обмін досвідом та презентація свого бізнесу – це добре, але ознайомлення з інноваціями – це ще краще. Хтозна, на які інсайти наштовхнуть ваших ІТ-фахівців виступи світових лідерів ІТ-індустрії. Крім того, відвідування таких заходів дасть змогу одними з перших дізнаватися, які зміни в найближчому майбутньому очікуються в технологічній сфері.

Надихнутися новими ідеями для розвитку своєї компанії.

Підсумовуючи все вище сказане, зазначимо, що ІТ-конференції на кшталт Web Summit є осередком максимальної концентрації нових концепцій, стратегій та інновацій. Кращого місця, щоб надихатися новими ідеями для свого бізнесу, годі шукати.

Підготовка до конференції

Щоб компанії отримати користь від участі в ІТ-конференції, поїздку потрібно запланувати заздалегідь. Ви не прогадаєте, якщо розпочнете підготовку за декілька місяців. Щоб полегшити такий масштабний процес, розбийте його на декілька етапів.

Визначення цільової аудиторії

Професійні конференції самі по собі акумулюють максимум цільової аудиторії, але ваша компанія повинна добре усвідомлювати, хто саме їй потрібен. Приміром, це сервісні чи продуктові компанії, мобільна чи веб-розробка. Серед інших пріоритетних цілей виділимо наступні:

  • Налагодження зв’язків із європейськими та американськими компаніями, які шукають заміну російським та білоруським контактам;
  • Відкриті для співробітництва та обміну ідей компанії;
  • Команди зі схожими проєктами та прагненням залучити в свої проєкти нових розробників.

Налагоджуйте комунікацію ще до конференції

Підготуйте список потенційних зустрічей, напишіть клієнтам та партнерам про свої плани відвідати конференцію. Прогрійте «холодні» контакти, тобто налагодьте комунікацію з тими компаніями, з якими ви б хотіли ближче познайомитися, але досі не контактували.

Якщо говорити саме про конференцію Web Summit, ви можете скористатися їхнім мобільним застосунком, до якого отримує доступ кожен учасник. Намагайтеся з гнучкістю підійти до погодження зустрічей. Що це означає? Не варто прив’язуватись до конкретної години, бо все може змінитися в останню хвилину; краще визначтеся з часовим діапазоном майбутньої зустрічі, а після прибуття ви вже зорієнтуєтеся з точним часом та локацією.

Активні знайомства під час конференції

Налаштовуйтесь на те, що декілька днів будуть надзвичайно активними в плані зустрічей. Знайомтеся з іншими учасниками за будь-якої нагоди, не лише під час виступів. Це можна зробити в чергах, у павільйонах тощо. Якщо конференція передбачає таку можливість, скористайтеся її мобільним застосунком, щоб додати потрібну людину до контактів і поспілкуватися з нею в приватному чаті.

Ще на етапі планування врахуйте й той факт, що такі масштабні заходи приваблюють не лише айтівців. Некорисних зв’язків у бізнесі не буває, тому використайте можливість для знайомства з іншими професіоналами, які завітають на конференцію: популярними блогерами і тіктокерами, фотографами, продюсерами, представниками косметологічних і фешн-компаній. Навіть якщо такі знайомства наразі не є актуальними для вашої компанії, вони можуть зіграти на перспективу. Може й таке трапитися, що знайомство з ними наштовхне вас на нові формати співпраці.

Плануючи нові зустрічі та контакти, не забувайте при цьому, що такі тематичні конференції не призначені для негайного продажу своїх продуктів чи послуг. Ваші першочергові завдання – це нові знайомства, обмін інформацією, досвідом та контактами. А вже після конференції можна спокійно домовлятися про бізнес-зустрічі та укладати нові контракти.

Контакти

Як отримати максимум користі від зустрічей?

Одразу зазначимо, що для довгих розмов у вас практично не буде часу. Кожен учасник на конференції такого масштабу прагне познайомитися з якомога більшою кількістю людей. А це означає, що основне правило спілкування тут – висловлюватися лаконічно, зрозуміло і чітко. Додайте сюди галасливу атмосферу та велику кількість людей довкола, і стане зрозуміло, що в будь-який момент вашого співрозмовника хтось може відволікти. Отже, на все про все – дві-три хвилини, не більше.

Орієнтуйтеся на приблизний шаблон для подібних розмов:

  • Початок «small talk»: познайомтеся, поцікавтеся як справи, чи подобається ця конференція;
  • Запитайте, звідки приїхала ця людина. Це чудовий привід продовжити small talk або ж представити себе. Безперечно, ваші слова про те, що ви з України, викличе пожвавлення в більшості ваших співрозмовників. Обов’язково зауважте, що ваша компанія працює в звичайному режимі, співробітники працюють в безпечних умовах і комфортних умовах (звісно, наскільки це можливо в умовах війни). Але тільки той факт, що ви з України, викличе повагу у ваших співрозмовників;
  • Самопрезентація, тобто коротенька розповідь про себе і свою компанію. Що говорити на цьому етапі розмови, продумайте заздалегідь. Пам’ятаємо, що жорсткий таймінг накладає свої обмеження, а бажання сподобатися співрозмовнику – свої;
  • Прощання і подяка за розмову. Зауважте, що залюбки зв’яжетеся з цією людиною після конференції. Фрази на зразок цієї формують сприятливі обставини для продовження вашого діалогу вже онлайн, коли конференція завершиться і ви повернетесь додому.

Опрацювання контактів

Після завершення конференції саме час переходити до фінального етапу. Опрацьовуйте отримані контакти, визначайте найбільш цікаві для своєї компанії і домовляйтеся про зустрічі. Для налагодження комунікації після конференції використовуйте LinkedIn чи електронну пошту.

На що звернути увагу, якщо плануєте участь в ІТ-конференції

Вибір місця. Ви можете спробувати себе в якості простого відвідувача, тобто ходити павільйонами і знайомитися з людьми. Але такий варіант не найзручніший, але найдешевший.

Інша річ – стенд компанії або навіть вільний простір. Такі варіанти дозволять охопити більшу кількість учасників, адже люди самі підходитимуть і цікавитимуться вашою компанією. Що оформлення стенду, що організація власного простору обмежуватимуться лише вашою фантазією та бюджетом. Найцікавіший варіант – власний простір, куди ви можете запросити колег, а відвідувачів пригостити кавою чи коктейлями, організувати розіграші або навіть влаштувати вечірку.

Для презентації бренду підготуйте не лише візитівки компанії, а й брендовані аксесуари: ручки, флаєри, блокноти тощо.

Ще один гарний спосіб привернути увагу – підготувати подарунки для учасників конференції. Одне лиш повідомлення в чаті конференції, що ви підготували подарунки, збере відвідувачів біля вашої локації.

Інші поради

Для уникнення проблем з документами підготуйте необхідну документацію заздалегідь. Не забудьте забронювати житло та придбати квитки;

Майте в розпорядженні готівку, навіть попри те, що банківська картка буде основним платіжним засобом;

Одягайтеся в зручний одяг і взуття, адже доведеться багато пересуватися. Прихопіть павербанк та невеликий рюкзак (або сумку), куди ви складете візитівки, телефон та інші необхідні речі;

Дізнайтеся, як викликати місцеве таксі, встановіть за потреби мобільний застосунок місцевої компанії.

Підсумуємо

Відвідування подібних ІТ-конференцій принесуть більше зиску, ніж витрат на поїздку та її організацію. Також це можливість отримати доступ до багатотисячної бази контактів ІТ-компаній з усіх куточків світу. А сама участь в таких масштабних заходах додасть статусу і престижності вашій компанії. І, звичайно, принесе безцінний досвід та нові можливості.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору