UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Як можна змінитися за 100 днів (3 частина)

Як можна змінитися за 100 днів (3 частина)

17.09.2021 525
Як можна змінитися за 100 днів (3 частина)

Як можна змінитися за 100 днів (3 частина)

17.09.2021     525

І на завершення міні-циклу статей, як можна змінити себе за сто днів – загальні рекомендації і поради від Jobs.ua, як грамотно підійти до цієї нескладної програми тренувань. Нескладної – але напрочуд ефективної, якщо приділяти їй увагу щодня (перші дві частини – тут і тут).

Харчування

І спершу – про харчування. Без збалансованих прийомів їжі ефект від тренувань буде зовсім не той, який би ви хотіли бачити.

Вживайте побільше корисної їжі – каші та горіхи, овочі і фрукти, кисло-молочну продукцію, якщо ваш організм її засвоює, – і поменше шкідливої (снеки, алкоголь; зловживання солодким – теж сюди). Приймайте їжу 5-6 разів на день, невеликими порціями, ретельно пережовуйте. Такі прості звички, але через сто днів ви себе не впізнаєте. В хорошому сенсі, звісно.

Щодо води: якщо не п’єте щодня воду, почніть привчати себе до цієї корисної звички. Розрахуйте, скільки води вам потрібно вживати (30 мл на 1 кг тіла). Якщо купуєте негазовану мінералку в супермаркеті, змінюйте час від часу торгову марку, щоб вживати воду, добуту з різних свердловин.

Чи «допомагати» собі спортивним харчуванням? Так, звичайно. Якщо маєте можливість придбати якісний креатин, ВСАА чи протеїн – чудово! Але купуйте тільки сертифіковану продукцію від перевірених виробників, не гоніться за дешевизною. Напевно, це найважливіша порада, яку можна дати у цій ситуації.

Загальні поради і рекомендації

А зараз – декілька порад, щоб втягнутися у програму тренувань і довести справу до кінця. Дотримуйтеся цих рекомендацій, щоб не зійти з дистанції на пів дорозі.

«Ланцюжок успіху»

Що це означає? Помічайте в календарі кожен день, коли ви позаймалися і навіть знайшли час для особистісного розвитку (детальніше про цю техніку – тут). Після кількох днів утвориться маленький ланцюжок із «нанизаних» один на одного днів, і ваша задача – в жодному разі його не перервати. От і вся премудрість. Простіше нікуди, чи не так?

Формула «Коли. Вам. Зручно»

Формула коли-вам-зручно передбачає, що потренуватися ви можете коли завгодно – одразу після пробудження, протягом робочого дня чи ввечері. На ваш розсуд, як вам буде зручно. Те саме можна сказати стосовно підходів. Розтягуйте підходи на весь день, або робіть декілька підряд – як забажаєте. Жодних обмежень тут немає. Тільки не забувайте записувати к-сть підходів і повторів у записник.

Ведіть записи тренувань

Як ви це зробите – на папері чи у смартфоні – неважливо. Важливо, щоб ви відстежували свій прогрес і точно знали, коли і в який день скільки підходів зробили. Це нескладно – після кожного підходу поставити відмітку і продовжити займатися щоденними справами. Тому не варто нехтувати веденням записів. Відстежуйте за їхньою допомогою прогрес у тренуваннях, і це мотивуватиме виконувати сто повторів за меншу кількість підходів.

Що ж, основні моменти розказані, важливі нюанси – зауважені. Успіху і наснаги у подоланні власних слабкостей, натхненної роботи над собою і – очікуйте через три місяці програму підвищеної складності. І наостанок побажаємо вам, щоб ця нескладна програма тренувань стала вашим щоденним щитом від осінньої хандри і депресивних станів, у які нас намагатимуться загнати останні передзимові місяці.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору