UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Як налаштуватися на робочий ритм після свят і довгих вихідних

Як налаштуватися на робочий ритм після свят і довгих вихідних

6.08.2020 294
Як налаштуватися на робочий ритм після свят і довгих вихідних

Як налаштуватися на робочий ритм після свят і довгих вихідних

6.08.2020     294

Вікенд — це привід розслабитися й набратися сил. Можливість не вставати за будильником і дозволити собі цілий день нічого не робити іноді грає злий жарт. За кілька днів, прожитих у такому ритмі, організм позбавляється тонусу. Особливо небезпечна така ситуація для тих, хто не веде активний спосіб життя.

Заняття спортом — найкращий спосіб підтримувати себе у формі. Від них не варто відмовлятися під час відпустки або тривалих вихідних. Добре відпочити та легко повернутися до роботи допоможуть рекомендації психологів, дієтологів і фітнес-тренерів.

Психологічні аспекти

Відпустку доводиться чекати цілий рік, і, коли нарешті вона настає, ми дозволяємо собі максимально розслабитися. Зміни ритму позначаються на роботі всіх органів і систем. У цей час вони відновлюються. Нервова система не напружена, внаслідок чого відбувається повна релаксація. Свята, вихідні, відпустка закінчуються, і виникає необхідність повертатися до робочого ритму. Як це зробити, якщо психологічно ми вже налаштовані на відпочинок?

Отримати товчок допоможе проста вправа. Варто подумати про те, наскільки вас влаштовують посада, оклад, умови роботи, чи є альтернатива. Також допомагає складання планів і цілей. Слід замислитися, що праця — це можливість забезпечувати безбідне життя, здійснювати великі покупки, відпочивати на курортах. Завжди потрібно знаходити мотивацію, яка дозволить безболісно повернутися до робочого місця.

Фізична форма

Лінь і прокрастинація — доля слабких. Якщо психологи рекомендують працювати зі своїм емоційним станом, тренери радять не розслаблятися та тримати тіло в тонусі. Як під час відпустки залишатися бадьорим:

  • робити ранкову зарядку;
  • кататися на велосипеді або самокаті;
  • відправлятися в походи;
  • знайти активні види відпочинку, які вам до душі: риболовля, збір ягід або грибів тощо.

Вибір залежить від пори року, на яку припала відпустка або вікенд. Взимку можна кататися на лижах, навесні — підготувати садибу до дачного сезону. Влітку бути активним найбільш просто. Погодні умови дозволяють займатися різними видами спорту й туризму. Восени також можна активно проводити час. Ось кілька ідей:

  • верхова їзда;
  • плавання в басейні;
  • скелелазіння;
  • теніс.

Навіть звичайна ранкова пробіжка парком подарує заряд бадьорості на весь день.

Режим дня та гігієна

Під час відпустки багато хто може дозволити собі відвідування нічних клубів і дискотек. Навіть посиденьки з друзями біля багаття дарують чимало позитивних емоцій. Усе це робити не забороняється, однак варто пам'ятати, що прийде час повертатися до робочого ритму. Для цього потрібно буде гарненько виспатися. За день або два слід відновити режим. Це дозволить без проблем прокинутися вранці, коли закінчиться відпустка, і без нудьги відправитися на роботу.

Пам'ятайте, що вихідні потрібно провести так, щоб виключити ризик захворіти. Це не тільки зіпсує вікенд, але й не дасть можливості повноцінно відпочити. Будь-яке інфекційне захворювання — це стрес для організму, чи то застуда, чи то отруєння, чи то поразка грибком. Завжди потрібно стежити за чистотою рук, посуду та предметів гігієни, особливо вирушаючи на природу.

Правильне харчування

Під час свят ми дозволяємо собі вживати різні страви. Важка, жирна або багата на вуглеводи їжа погано засвоюється. Результатом цього стають тяжкість у шлунку, розлад травлення. Це вибиває з колії, позбавляє імпульсу. Людина відчуває апатію й небажання працювати.

бадьорість на весь день

Справитися з проблемою можна всього за один день. Прямо з ранку розпишіть свій раціон, у якому будуть присутні легкозасвоювані продукти:

  • вівсянка;
  • відварна куряча грудка або риба на пару;
  • овочевий салат, заправлений оливковою олією;
  • омлет;
  • фрукти.

Приймати їжу потрібно невеликими порціями. Вечеря повинна відбутися не пізніше 18:00. У день, що передує виходу на роботу, дієтологи рекомендують виключити спиртні напої. Організм повинен позбутися токсинів, щоб повернути бадьорість і життєву енергію. Наведені рекомендації допоможуть без проблем відмінно провести вихідні, а потім з ентузіазмом повернутися до посадових обов'язків.

Що робити, якщо за період відпочинку накопичилося багато роботи, ви можете прочитати за цим посиланням.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору