UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Методи управління персоналом
  5. Як навчати новачка

Як навчати новачка

2.12.2019 556Автор: Лоліта Платошкіна
Як навчати новачка

Як навчати новачка

2.12.2019     556Автор: 

Новачок на робочому місці потребує більшої уваги зі сторони менеджерів з персоналу, керівника відділу та більш кваліфікованих співробітників. Перші дні та тижні для нового спеціаліста в компанії дуже важливі: він дізнається про правила, традиції колективу, а також про свої прямі обов’язки. Інколи керівникам доводиться навчати новачка, який працює перші дні. Часто це завдання закріплено за конкретним робітником чи керівником в компанії, який наглядає на цей період за новачком. В цій статті знайдете відповіді на питання: «З чого почати навчання нового співробітника в компанії?» та «Як вірно побудувати навчання новачка?».

Нова людина в колективі

Будь-який новий спеціаліст є частиною колективу та компанії. Саме тому він так само, як і всі інші дотримується цілей та спрямованості всієї компанії. Саме з вивчення глобальних задач та цілей і повинне починатися навчання новачка в компанії. Вашими першим кроками повинні бути:
1. Ознайомити нового спеціаліста з усім переліком обов’язків, які він взяв на себе виконувати.

2. Визначити та поставити перед робітником більш глобальні цілі, які поставлені перед відділом на рік, пів року, місяць.

3. Ознайомити співробітника з маркетинговим планом компанії.

Це дасть йому більш широкий погляд на спектр його завдань на найближчий час, а також допоможе одразу визначитись із завантаженістю на робочому місці.

Після того, як цілі на найближчий час поставлені, можна переходити до планування власної діяльності на найближчий час. Якщо новачок не пройшов ще випробувальний термін, то найкраще рішення - скласти план розвитку на цей період. Якщо спеціалістом закріплений відповідальний більш досвідчений керівник, то він може допомогти чи проконтролювати відповідність плану цілям компанії та відділу.

Будуючи навчання новачка, не забувайте виносити на самонавчання та саморозвиток вивчення відсутнього теоретичного матеріалу. Краще за всього надати новачку певну літературу для самостійного прочитання та опрацювання у вільний час.

Хочеться також додати, що не дивлячись на те, що керівник відповідальний за результат новачка, багато чого залежить від самого робітника, а саме його мотивації та бажання працювати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору