UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Відпустка
  5. Як не стати жертвою готельних гідів в деяких країнах?

Як не стати жертвою готельних гідів в деяких країнах?

9.02.2022 370
Як не стати жертвою готельних гідів в деяких країнах?

Як не стати жертвою готельних гідів в деяких країнах?

9.02.2022     370

Восток – дєло тонкоє, як говорив герой відомого радянського кінофільму. І українським туристам, безперечно, знатися на деяких тонкощах аж ніяк не завадить. Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує з’ясувати на прикладі Туреччини та Єгипту, які хитрощі можуть застосовувати тамтешні гіди до недосвідчених туристів.

Легковірний чи недосвідчений мандрівник? Готуйтесь до додаткових витрат

Перша путівка в екзотичні для українських вух країни – завжди приємна та хвилююча річ. Турист пакує валізи, приміряє подумки бронзову засмагу, а вночі йому сниться сонячний пляж і лагідне море. Все це чудово, звісно, але треба бути готовим до інших реалій. Приміром, не очікуйте приязного ставлення від готельних гідів тільки тому, що ви приїхали побачити їхню рідну країну. Для них ви – чудовий спосіб заробити гроші, і якщо екскурсовод буде в ударі, його кишеня – фізична чи віртуальна, без різниці – значно «поважчає».

Як це відбувається?

Отже, ви придбали путівки через туристичну агенцію. В перші дні перебування в готелі вам призначають зустріч з готельним гідом, зазначивши при цьому, що йти на зустріч обов’язково. Але це неправда, ви не зобов’язані цього робити, якщо маєте інші плани. Але довірливий турист підкоряється магічному слову «обов’язково» і приходить на зустріч із гідом. А далі уже справа техніки – переконати туристів придбати додаткові екскурсії. Наприклад, екскурсія в хамам (турецьку лазню). Вам запропонують екскурсію в хамам, хоча по факту агенція та гід отримають гроші за те, що просто відвезли вас у турецьку лазню, до якої ви могли… дістатися самотужки.

Ще один вид екскурсій можна назвати «відносно безкоштовними». Вони нібито й дійсно безкоштовні, але коли туристів приводять у магазини хутра, шкіри, текстилю, то, хоч-не-хоч, багато туристів щось собі та й куплять. А цей час і гроші можна було витратити, побувавши на пляжах чи спробувавши місцеву кухню у маловідомих для туристів місцях.

Ще одні «сумнівні» екскурсії – це великі за обсягом екскурсійні тури, які, до того ж, коштують чимало. Але кошти, заощаджені на такого роду екскурсіях краще витратити раціональніше. Та й час перебування на відпочинку дуже обмежений, не будемо забувати й про цей момент.

Як натомість витратити свій «туристичний» час?

Можна погуляти центром міста, ознайомитися з пам’ятками архітектури, вивіряючи маршрут з Google-картами в смартфоні. Якщо бажаєте, можна придбати реальну мапу міста в найближчому газетному кіоску, і гуляти з нею по місту, як у старі добрі часи, коли навіть мобільних телефонів не було. І пам’ятний сувенір додому у вигляді карти привезете. Зрештою, можете робити усе, що заманеться: на що вже вистачить вашої фантазії та грошей. Адже ціллю кожної відпустки саме це і є – відпочити максимально душею та тілом.

Сподіваємося, після прочитання цієї статті ви стали трохи досвідченішими туристами, ніж до того (за умови, звісно, що ви жодного разу не вирушали відпочивати ні в Туреччину, ні в Єгипет). Бажаємо гарного відпочинку і приємних вражень від відпустки!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору