UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Світова практика
  5. Як підприємливі американці на дистанційці заробляють в рази більше

Як підприємливі американці на дистанційці заробляють в рази більше

23.08.2021 519
Як підприємливі американці на дистанційці заробляють в рази більше

Як підприємливі американці на дистанційці заробляють в рази більше

23.08.2021     519

Підприємливі і кмітливі американці, які перейшли на віддалену роботу, примудряються суміщати кілька робіт одночасно, через що їхні прибутки значно виросли. А чому б і не поєднувати дві роботи, якщо є така можливість? Про переваги такої діяльності, її вигоди і деякі лайфхаки – дізнайтеся разом із Jobs.ua.

Пандемія і такі зміни принесла з собою

В статті The Wall Street Journal, в якій розповідається про це явище, зазначається, що ці люди змогли придбати собі все – від дорогої обручки до спорткара. Вони погасили кредити і не вбачають сенсу в тому, щоб будувати кар’єру в певній компанії. А навіщо, якщо за певної спритності і креативності можна суміщати дві роботи? І, відповідно, отримувати вдвічі, а то й втричі більше прибутків за той самий проміжок часу.

Чому їм так легко вдається суміщати кілька робіт? І що про це думають їхні роботодавці? А нічого роботодавці не думають, бо просто не знають про це (хоча випадки викриття, звісно, були). Кілька підприємливих ІТ-спеціалістів навіть розробили навесні 2021-го року сайт, в якому розповідають про свій досвід, тобто як вдало поєднувати дві роботи на дистанційці.

«А чому б і не спробувати? – міркують про себе такі люди. – Адже значно менше контролю з боку начальства». І це дійсно так: в офісі складно суміщати кілька робіт одразу, адже це доволі швидко виявив би хтось із співробітників. А вдома – запросто. Тільки для цієї справи знадобиться два комп’ютери, щоб додатки, які стежать за вашим робочим часом, не фіксували на одному комп’ютері сторонню діяльність.

Переваги суміщених робіт

Звичайно ж, фінансова сторона. За той самий робочий час ви встигаєте працювати на два боки, значить, і в фінансовому плані виграєте вдвічі більше; досвіду напрацьовуєте також більше, і список виконаних проектів швидше поповнюється; відпустку на одній роботі можете використати для того, щоб взяти «жирне» замовлення на іншій. А відпочинок компенсувати собі насиченими вікендами з друзями чи сім’єю.

Мінуси такого способу життя

Звісно, добре доведеться тим людям, в кого на віддаленій роботі не так багато обов’язків, і в них багато вільного часу для другої роботи. А в кого доволі напружений графік, доведеться робити його ще напруженішим. Це виснажує і може відбирати час в сну, відпочинку, ваших улюблених занять. В сім’ї, зрештою. Тому добре зважте, чи зможете «розриватися» на два боки. Та й іноді вам доведеться попрацювати значно більше, адже в процесі будь-якої роботи можуть виникнути неочікувані моменти, і над їхнім вирішенням доведеться потрудитися в післяробочий час.

Які хитрощі можна застосувати, якщо надумаєте взяти собі ще одну роботу?

Якщо ви прийняли таке рішення – попрацювати ще на одного роботодавця, перебуваючи на віддаленій роботі, скористайтеся наведеними нижче порадами:

  • Уникайте відеозустрічей, якщо є така можливість. Через відеозустрічі збільшується можливість видати вашому начальству той факт, що ви підпрацьовуєте на стороні;
  • Використовуйте зовнішні мікрофони з можливістю вимкнення. Так ви не викриєте себе у відео чатах, адже ніхто не зауважить, що співрозмовник раптово став неактивним;
  • Майте в запасі кілька «аварійних» історій, щоб впевнено пояснити начальству, чому вам довелося пропустити ту чи іншу відео зустріч.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору