UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Життя в колективі
  5. Як підтримати корпоративний дух під час війни

Як підтримати корпоративний дух під час війни

10.04.2022 662Автор: Лоліта Платошкіна
Як підтримати корпоративний дух під час війни

Як підтримати корпоративний дух під час війни

10.04.2022     662Автор: 

Всі компанії та dream team по-різному проживають цей бентежний воєнний час. Головна мета: вижити та перемогти - звучить досить потужно для кожного українця. Проте війна показала й важливість командного духу, значення корпоративної культури й підтримки, внутрішньої єдності.

Всім нам й справді довелось пристосуватись до нових реалій, стати гнучкішими та проявити свою згуртованість задля безпеки нації, підтримку в кризовій ситуації. Багато компаній намагаються надати абсолютну підтримку та допомогу співробітникам: залишаються на зв’язку з ними 24/7 та допомагають по можливості матеріально та морально. І це справді дуже важливий критерій в такий час, адже: 

  • сформований колектив - рушійна сила всієї компанії, 
  • співробітники мусять відчувати, що вони потрібні, про них піклуються та на їх повернення очікують,
  • навіть віддалена робота приносить користь економіці країні,
  • колеги можуть допомогти один одному всередині колективу, навіть вислухати, якщо у когось нервовий зрив чи особисті проблеми.

Саме тому команда завжди повинна триматися разом, а адміністрація та компанія всіляко підтримувати і мотивувати свою команду та компанію. Що можна зробити для команди, щоб триматися разом?

Тримати зв’язок із командою

Тримати зв’язок із командою та кожним членом колективу дуже важливо для адміністрації організації в воєнний час. По-перше, керівник повинен точно знати та розуміти хто в команді працює віддалено, кому довелось евакуюватися та йому важко працювати наразі дистанційно, а хто зовсім немає такої потреби. По-друге, керівник повинен проявляти свою людяність та турботу по відношенню до співробітників. По-третє, постійний зв’язок із командою, дистанційні мітинги та наради мотивують та налаштовують кожного робітника на робочий лад. До того ж спілкуючись, ми обмінюємось думками, підказуємо та радимо один одному, що дуже важливо зараз.

Створити безпечні умови роботи

На скільки це можливо, створити для своєї команди найбільш безпечні та зручні умови роботи. А це значить, врахувати важку ситуацію, забезпечити всім можливим для дистанційного формату роботи: підтримку сторонніх робочих ресурсів, надання доступів до сервісів, програм тощо. Ви також можете надати людям можливість обирати для себе найбільш зручний час роботи, поки небезпека досі існує.

Створити чат допомоги

Напевно, у вас вже є робочий чат, проте час допомоги це трохи інше. Це екстрена допомога всім, хто потребує в матеріальній та моральній підтримці, а саме: обмін корисною інформацією, обмін корисними контактами для роботи та життя, адреси точок допомоги в різних містах. Такий чат повинен виконувати свою головну функцію допомоги та інформування за запитом кожного нужденного співробітника.

Підтримувати позитивний настрій в колективі

Здавалось би, у воєнний час робити це край важко. У багатьох вичерпуються сили, опускаються руки. І найкраще, що можна зробити для співробітників - це дозволити їм прояв будь-яких емоцій, співпереживання й навіть жарти. Для цього треба дозволити команді обговорювати все, в першу чергу, гарні новини. Й навіть під час війни не забувати вітати з Днем народження колег. Це також підвищує настрій.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору