UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. Як переконатися, що ви маєте здібності до керівної посади?

Як переконатися, що ви маєте здібності до керівної посади?

6.04.2023 359
Як переконатися, що ви маєте здібності до керівної посади?

Як переконатися, що ви маєте здібності до керівної посади?

6.04.2023     359

Якщо ви чудово даєте раду своїм робочим обов’язкам, пропозиція про підвищення навряд чи застане вас зненацька. Але як переконатися в тому, що ви дійсно готові до керівної посади? Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує вам з’ясувати, за якими ознаками можна розпізнати справжнього керівника.

Професійні якості

Під цим визначенням мається на увазі, що справжній керівник не посоромиться звернутися за порадою до підлеглих. Тільки начальники-самодури вважають, що знають все краще за всіх, і тільки до них потрібно звертатися за порадою. Прислухатися до думки колективу – одна з ознак достойного керівництва. Якщо у вас із цим все гаразд, з вас вийде чудовий керівник.

Досвід роботи

Зазначимо, що цінність керівника як лідера колективу зростає, якщо він володіє різностороннім досвідом. Наприклад, до керівної посади він попрацював у різних відділах і йому відома їхня специфіка роботи. Додамо, що досвід налагодження робочих процесів у кризових умовах теж відіграє велику роль.

Унікальні здібності

Під унікальними здібностями розуміємо нетиповий досвід, здобутий вами раніше. Або специфічні знання, які вирізняють вас з-поміж інших співробітників. Такі знання і досвід, а також прагнення постійно оновлювати їх сприятимуть розвитку бізнесу та модернізації процесів всередині компанії.

Харизма і впевненість у собі

Хоча природу харизми й складно пояснити, але харизматичних людей видно здалека. І якщо ви володієте харизмою, це одна з найважливіших ознак, що ви маєте здібності до керівної посади. Також це означає, що з вами легше працювати і встановлювати комунікацію, бо під керівництвом натхненних особистостей колектив працює більш злагоджено і показує кращі результати. Але харизму можна розвинути, це не прерогатива обраних.

Лідерські якості

Постать лідера особливо виразно і чітко проступає тоді, коли доводиться ухвалювати ризиковані та непопулярні рішення. Взяти на себе відповідальність, зважити всі ризики – на жаль, це не всі спроможні зробити. Якщо не боїтеся перебирати на себе ініціативу, дієте зважено і розумно – безперечно, ви будете чудовим керівником, якого поважатимуть підлеглі.

Креативність та винахідливість

Свіжі та унікальні ідеї допоможуть знайти вихід з глухого кута. Прокачуйте це вміння всіма можливими способами, це додає впевненості в своїх силах та збільшує ваші шанси до просування кар’єрними сходами.

Свідомий вибір та бажання

Якщо не відчуваєте в собі готовності до керівної посади – приготуйтеся, що після підвищення вам доведеться непросто. Адже із кар’єрним підвищенням додається чимало відповідальності, тому краще заздалегідь визначитися для себе, чи «потягнете» цю посаду, чи ні. Можливо, вам ще потрібно здобути досвіду, і тоді ви почуватиметесь більш впевнено для виконання значно ширшого кола обов’язків. В будь-якому разі, якщо вам пропонують керівну посаду – це вже визнання того факту, що вас цінують і поважають.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору