UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Методи управління персоналом
  5. Як почати роботу в колективі на керівній посаді

Як почати роботу в колективі на керівній посаді

30.10.2020 1827Автор: Олександр Мавлідінов
Як почати роботу в колективі на керівній посаді

Як почати роботу в колективі на керівній посаді

30.10.2020     1827Автор: 

Знайомство новачка з колективом, який вже складений з певною мірою «своїх» людей, завжди хвилювання та стрес. Це не дивно, бо, окрім нового робочого місця та обов’язків, рівня нової відповідальності та інших аспектів життя, що залежать від заробітку сучасної людини, новий член команди, повинен вписатися в згуртовану команду, та заробити реальний авторитет серед колег.

Тим більш складною виявляється ситуація, коли вас одразу назначають керівником у новий для вас колектив. Виходячи з обов’язку будь-якого грамотного керівника зробити з підлеглих команду однодумців, які довіряють своєму безпосередньому лідеру – роботи буде чимало, й головне те, щоб вас прийняв колектив. Й, у якості людини, й як керівника, зокрема.

Не плітки, але розвідка

Перед тим, як із головою пірнати у робочий процес, впроваджуючи власні ідеї та прагнучі успіху, дізнайтеся про колектив в якому вам доведеться працювати та котрим керувати. Інформацію може надати рекрутер або ваш попередник, якщо така зустріч відбудеться. Можна прямо звернутися до керівника HR департаменту та запитати в нього з яких причин посада, яку ви обійняли була звільнена попередником, як характеризують колектив керівники компанії та про що ще вам потрібно знати перш ніж починати разом працювати.

Розуміння того, що відбувається у середині команди та які зовнішні причини впливають на їх роботу та людей, ви, як керівник зумієте побудувати вдалу стратегію створення «вашої» команди.

Демократичне знайомство з колективом

Не має значення наскільки важливу посаду ви щойно обійняли. Пам’ятайте: тут та зараз, поруч із вами працюють люди, які можливо більше знаходяться у цьому процесі та краще розуміють нюансі роботи саме в даній компанії. Їх треба поважати, до того ж проста та без зайвого пафосу церемонія знайомства з колективом, допоможе підлеглим прийняти сам факт появи нового шефу.

Почніть з короткої розповіді про себе (з наголосом на професійному боці вашого життя) та обставин вашої появи на цій посаді, запропонуйте також коротко розповісти всім іншим членам колективу.

новий керівник та колектив

Ретельне знайомство з робочим процесом

Починати роботу треба з того, що вам необхідна допомога колективу, щоб ввести вас в справи та особистості робочого процесу, які прийняті в компанії-роботодавці.

Це, найбільш грамотна поведінка нового керівника на новому місці та серед колективу, який працював тут вже до нього. Намагання «контролювати та впроваджувати» з перших днів призведе до суттєвих збоїв у налагодженій роботі та виставить вас у якості некомпетентної людини.

Певна відвертість у спілкуванні з підлеглими

Можливо, через пару днів після знайомства, можливо раніше чи пізніше, але не поганим кроком буде розмова з колективом, щодо ваших планів на роботу та точки зору на робочий процес. Відверто поділившись з підлеглими власними планами розвитку (серед яких мають бути враховані й бажання та мотивація співробітників), ви отримаєте повагу за відвертість та можливі поради, які прояснять нюанси реального життя компанії та зекономлять вам купу часу, яку ви могли витратити на впровадження того, що ніколи не знайде відгуків у вашого керівництва та може зашкодити процесу роботи.

Протягом розмови мотивуйте підлеглих ставити вам запитання та корегувати ваші думки, якщо це має сенс, та працівник знає, що зауваження буде вчасним. Будьте готові й до того, що деякі ваші плани не знайдуть розуміння у колективі та можуть спричинити певний опір з боку підлеглих. Одразу поясніть, що саме для знаходження «статусу кво» ви й зібрали сьогодні команду.

Покажіть й власне розуміння того, хто такий керівник. Підлеглі набагато гармонічніше сприйматимуть вас та ваші накази, коли побачать, що ви не збираєтеся «грати у боса» та зрозуміють той рівень відповідальності, який лежить на ваших плечах.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору