UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Як повернутися в робочі будні без зайвого стресу

Як повернутися в робочі будні без зайвого стресу

9.01.2022 470Автор: Лоліта Платошкіна
Як повернутися в робочі будні без зайвого стресу

Як повернутися в робочі будні без зайвого стресу

9.01.2022     470Автор: 

Свята позаду, а це значить, час повертатися до робочих буднів. Зробити це не завжди вдається легко і просто, адже святковий настрій тримається ще деякий період, а наслідки від переїдання та збитого режиму не дадуть про себе забути найближчим часом. Саме тому так важливо швидко повернути себе до робочого стану без зайвого стресу та відновити робочі процеси. Jobs.ua радить дотримуватись наступних неважких правил, що допоможуть вам в цьому.

Налагоджуємо харчування

В новорічні свята просто неможливо не спробувати всі можливі салати та класичні блюда. І цілком правильно і зрозуміло бажання дати відвести собі душу. Проте щоб не переїдати надалі, слід засвоїти звичайне правило - не слід готувати більше ніж ви можете з’їсти на свято чи після нього. До речі, якраз після свят краще влаштувати собі розвантажувальні дні. Беріть на обідніх перервах легкі зелені салати та додавайте в свій раціон горіхи та фрукти, що містять багато енергетичних елементів.

Відкорегуйте режим дня

Вставати на роботу після святковий період важче за все через збитий режим. Проконтролюйте час підйому та відпочинку, щоб безболісно повернутися на робоче місце після свят. Пам’ятайте про те, що вісім годин цілком достатньо, щоб відновити власні сили. 

Дайте собі час на розгойдування

Не кваптеся хапатися за всі справи відразу і призначати важливі зустрічі, наради та відрядження на перший тиждень після відпочинку. Дай собі час увійти до ритму. Це, як правило, не займає понад тиждень, проте ваша продуктивність і настрій після періоду адаптації будуть набагато кращими. Не варто також «засиджуватися» в офісі допізна.

Плануйте, цілеспрямовуйтесь

Швидко повернутися до своїх звичайних робочих справ вам допоможе планування та цілеспрямування на перший день, перший тиждень роботи. Зробіть список тих справ, які потребують швидкого рішення на перший день, перший тиждень. Це допоможе краще орієнтуватися в часі та завданнях, що стоять перед вами.

Не збивайте робочий розклад

Якщо ви маєте звичку запізнюватись на роботу чи затримуватись, радимо вам відмовитись від неї, щоб не нашкодити власному здоров’ю та розвантажити себе в цей непростий період. А якщо ви працюєте дистанційно, то краще робити більше перерв на відпочинок.

Згадайте про приємне в вашій роботі

Коли ви повертаєтесь на робоче місце після довгих свят зовсім не думається про позитивне, тому ми радимо згадати, що саме приваблює вас у вашому покликанні? Позитивний момент у роботі знайти, напевно, вдасться, і навіть не один. Нехай це буде чай із колегами — головне, шукати плюси. Нагадуй собі про це щоразу, коли з’являються думки та небажання йти до офісу.

Не сумуйте, що все закінчилось

Якщо ви завжди думали, що сум після вечірки, свята чи урочистостей — це похмілля, то це не зовсім так. Це меланхолія, яка може здаватися дивною, бо об'єктивних причин для чогось подібного у вас немає. Вчені кажуть, що справа в безлічі задоволень, пов'язаних зі святами — від їжі та алкоголю до емоцій та вражень, які випускають нейротрансмітери та активізують рецептори, змушуючи людину почуватися добре. Щодо боротьби з відчуттям суму за святковим настроєм, то для кожного це буде щось своє. Те, що допомагає почуватися щасливішим саме вам: медитація під хорошу музику, кулінарні курси або підписка на щомісячні благодійні внески. Але є й кілька універсальних порад: подумайте про речі, які ви любили на канікулах, і частіше це робіть без приводу.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору