UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Додаткова освіта
  5. Як правильно вчитися віддалено на карантині

Як правильно вчитися віддалено на карантині

12.05.2020 669
Як правильно вчитися віддалено на карантині

Як правильно вчитися віддалено на карантині

12.05.2020     669

Карантин ще триває. Абсолютна більшість зараз перейшла в онлайн: хтось працює в віддаленому режимі, а у когось в планах різні курси, які зроблять корисним і цікавим час, проведений на вдома. Зокрема, практики і вправи, які підтримають нас у тонусі. Разом з jobs.ua пропонуємо звернути увагу на підводні камені, що криються в онлайн-навчанні та як зробити такі свої заняття максимально продуктивними.

Сьогодні багато ресурсів пропонують онлайн-заняття безкоштовно або зі знижкою до 50%. Заклики лунають дуже заманливо, хочеться всього і відразу. Але експерти застерігають (якщо не хочете витратити час даремно): «все і відразу» не працює!

Будь-яке навчання – це рутина: нові вправи і практики повинні стати звичкою. А наш мозок працює так, що засвоїти відразу три-п'ять нових звичок фізично не здатний. Тому бажано діяти з почуттям, з толком, з розстановкою, рухаючись маленькими кроками. Вибирайте те, що вам по-справжньому потрібно, і направляйте увагу на формування відповідної звички.

Якщо в пріоритеті вивчення іноземної мови, то, щоб втягнутися, вам потрібні мінімум 2-3 тижні щоденних занять, нехай навіть по 15 хвилин в день. Якщо гімнастика для хребта – то вебінар і щоденні заняття теж по 15 хвилин в день. Маленькі кроки в одному напрямку дають більший результат, ніж хаотичні скачки в різні боки.

Як вибрати те, що дійсно потрібно? Є один критерій: давно мріяв, але ніяк не міг зібратися. Якщо цієї мрії вже кілька місяців, а то й років, значить, пора приступити! З досвіду експертів щодо результатів: наприклад, ті, хто просто зрадів знижці або безкоштовній можливості подивитися те чи інше заняття, засвоюють матеріал чи практику далеко не так успішно, як ті, хто давно мріяв про це.

Чудеса мотивації

Прийнявши рішення займатися, ми зазвичай відчуваємо справжній напад мотивації – перші кілька днів, а то і тиждень. Але будьте готові, що цей вогонь не горітиме вічно: мотивація згодом знижується, і її треба планомірно підтримувати. Що в цьому допоможе?

1. Задоволення

Фокусуючись на приємних відчуттях від навчання, ви будете культивувати почуття задоволення. А воно, в свою чергу, допоможе встати і позайматися навіть тоді, коли дуже і дуже лінь.

2. Супровід і підтримка

Це необхідна складова онлайн-курсу. Вибирайте заняття, де є куратори. Їм можна поставити питання, поспілкуватися в чаті на ту чи іншу тему й заряджатися від них хорошим настроєм. Це корисно і для емоційного стану в цілому, і для підтримки мотивації в процесі освоєння нового курсу.

3. Вартість навчання

Платні курси продуктивніше безкоштовних! Такий ось неочевидний феномен. Знову ж, з досвіду експертів: студенти ефективніше засвоюють матеріал чи вправи на платних заняттях. Чому? Тому що гроші мотивують. На безкоштовних курсах це робити лінь (один раз подивився, потім забув), а на платних... Грошей шкода! Подивитися перші два заняття мотивують гроші, потім – задоволення й результати, і справа пішла.

4. Відмова від перфекціонізму

Не намагайтеся стати відмінником. Якщо ви робите вправи «так собі», на наступний день з'являється мотивація виконати їх ще раз. Ви займаєтеся средненько, і на завтра залишається голод, бажання зробити ще раз. А саме в регулярності й полягає секрет успіху будь-якого навчання.

І на звершення, відомий американський бізнес-тренер та психолог Джим Рон казав, що формальна освіта здатна допомогти людині вижити, і тільки самоосвіта приведе її до успіху. Успіху всім у навчанні!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору