UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Гороскоп професій
  5. Як розпочати кар'єру спеціаліста з нерухомості - яких знань та умінь вимагає ця професія

Як розпочати кар'єру спеціаліста з нерухомості - яких знань та умінь вимагає ця професія

31.05.2023 830Автор: Лоліта Платошкіна
Як розпочати кар'єру спеціаліста з нерухомості - яких знань та умінь вимагає ця професія

Як розпочати кар'єру спеціаліста з нерухомості - яких знань та умінь вимагає ця професія

31.05.2023     830Автор: 

Кожна людина бажає знайти своє покликання і сферу діяльності, в якій їй буде цікаво працювати. Сфера нерухомості одна з цікавих та перспективних, бо спектр кар’єрних можливостей надзвичайно великий. Цим вона і приваблює молодих спеціалістів, які бажають спробувати себе в ній. Перш ніж розпочати поринати в деталі цієї сфери діяльності, варто знати про її всі нюанси та ваші перспективи роботи.

Ринок праці наповнений великою кількістю спеціальностей сфери нерухомості та страхування. Ось деякі з них, що користуються попитом:

Менеджер нерухомості

Спеціаліст, що займається управлінням об’єктів нерухомості, якими володіють пасивні інвестори. Менеджери нерухомості забезпечують підтримку фінансового та фізичного стану нерухомості.

Консультант з нерухомості

Спеціаліст, що надає поради та пропозиції інвесторам і компаніям щодо продажу та покупки нерухомості.

Агент з оренди

Спеціаліст, що співпрацює з власниками нерухомості, щоб допомогти їм знайти найкращого орендаря для здачі в оренду майна.

Рієлтор

Спеціаліст, що допомагає покупцям знайти об’єкти нерухомості, а також допомагають продавцям у пошуку покупців для їхніх об’єктів нерухомості.

рієлтор

Юрист з нерухомості

Спеціаліст, що надає допомогу покупцям у пошуку об’єктів нерухомості та продавцям в окремих випадках.

Домашній інспектор

Спеціаліст, що забезпечує перевірку об’єктів нерухомості та виявлення проблем і дефектів у введенні в експлуатацію.

На сьогоднішній день в Україні найбільш поширені дві моделі роботи спеціалістів з нерухомості: від власника та від покупця. У кожної з них є безліч своїх особливостей. Тому дуже радимо перед прийняттям рішення за якою моделлю вам краще працювати, зрозуміти, чим вони відрізняються і зважити всі “за” та “проти”.

Перспективи роботи спеціалістом нерухомості в Україні

Якщо ви всерйоз замислилися над кар’єрою спеціаліста з нерухомості, давайте розберемося, з чого треба починати, щоб не втратити ентузіазм в перший місяць спроб.

Плюси та мінуси професії

Перш ніж розпочинати пошуки роботи за спеціальністю спеціаліста з нерухомості, зважте всі плюси та мінуси цієї роботи, щоб зрозуміти, чи вистачить вам особистих навичок для починань.

Перш ніж шукати роботу у сфері нерухомості, варто усвідомити її особливості, переваги та недоліки. З переваг в першу чергу слід назвати, що це не рутинна робота. Вона вимагає максимальної комунікації з безліччю цікавих людей, а також відвідування різних локацій по місту. Графік ви зможете підлаштувати під себе, але скучити від рутини просто не буде можливості.

З недоліків новачки часто виділяють саме нестабільність. Особливо в перший час, коли ви ще не будете мати власну базу клієнтів, і коли буде потрібно напрацьовувати власну експертність. На цьому етапі вам буде складно заздалегідь передбачити, який обсяг роботи вас чекає, коли і яку заробітну плату ви отримаєте і чи завжди буде достатній попит на ваші послуги. Все це часто доводить до сказу, адже стабільності в цей період годі очікувати.

Також через недостатню кількість досвіду є шанс не помітити якісь неприємні деталі та запропонувати клієнту невигідне житло. Тому, щоб убезпечити себе та клієнтів, найкращим рішенням буде знайти агентство нерухомості для роботи, яке відповідає вашим очікуванням, та вирушити на співбесіду. Так як стати ріелтором в Україні? Тож, відповідь проста подбайте про вибір перевіреного агентства нерухомості.

Щоб вибрати для себе місце для роботи, як і в будь-який інший роботі, спочатку варто порівняти пропозиції на ринку праці. Зверніться за порадою до друзів, які працюють в цій сфері, дізнайтеся про репутацію компанії, познайомившись із відгуками, подивіться, як вона працює з маркетингом і наскільки відома на ринку. А також запитаєте, чи є система наставництва, щоб бути впевненим в тому, що вас всьому навчать.

З чого почати кар’єру спеціаліста з нерухомості

Обов’язкові навчання і сертифікація

Ступінь бакалавра в галузі нерухомості або суміжних галузях надає студентам практичні та теоретичні основи для успішної кар’єри в сфері операцій з нерухомістю, інвестицій, управління, девелопменту та суміжних галузях. Якщо ви пробуєтесь на обрану спеціальність без досвіду роботи, то опануйте та ознайомтесь на початковому етапі із всіма правилами, регуляторними вимогами та законодавством, які відносяться до роботи спеціаліста з нерухомості в Україні. Це включає в себе вивчення Закону про нерухомість, а також залучення до курсів, що пропонують в Україні для професійних ріелторів. Після навчання, обов’язково отримайте сертифікацію від Національної асоціації ріелторів України, щоб мати трасатову базу перед клієнтами.

Вивчіть особливості ринку нерухомості
Щоб стати професіоналом своєї справи, ви повинні бути в курсі всіх останніх новин та тенденцій на ринку нерухомості в Україні. Для цього підписуйтесь на новинні ресурси та блоги в цій галузі, а також переглядайте профілі в соціальних мережах, шукайте знавців та експертів справи.

Розвивайте власні комунікаційні уміння
Робота спеціаліста з нерухомості буде вимагати від вас комунікацію з людьми різного напрямку: покупцями, продавцями, юристами та іншими фахівцями. Тому важливо мати такі комунікаційні вміння, які допоможуть вам навчитися слухати та спілкуватись з клієнтами на їхньому рівні, вміти знаходити рішення під людей різного фаху, типу та настрою. Також потрібно вміти вести переговори та вирішувати конфліктні ситуації.

Не забувайте про маркетинг
На сьогодні спеціаліст з нерухомості потрібен володіти знаннями й суміжних сфер. Корисними стануть знання з реклами та маркетингу, що надають інформацію про те, як просувати свої послуги та залучати нових клієнтів. Візуальний маркетинг, такий як фотографії нерухомості та створення якісних відео, можуть допомогти вам залучити більше покупців та продавців.

Займіться стажування та постійно підвищуйте кваліфікацію
Для молодого спеціаліста важливо отримати практичний досвід у цій галузі. Тому ви можете розглянути можливість стажування в агентстві нерухомості або працювати як помічник більш досвідченого ріелтора. Це дає змогу навчитися більшому та розширити власний досвід щодо роботи спеціаліста з нерухомості в різних компаніях чи навіть сферах діяльності.

Стати професійним спеціалістом з нерухомості в Україні без досвіду роботи цілком можливо, але вимагає від вас знань, наполегливості та добре розвинутих комунікативних навичок. Починаючи зі стажування та навчання, ви можете розвивати свої практичні уміння та знання про ринок нерухомості, комунікаційні та маркетингові вміння, які допоможуть вам залучати більше клієнтів та успішно проводити операції.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору