UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Все про підбір персоналу
  5. Як утримати на роботі співробітників-мілленіалів

Як утримати на роботі співробітників-мілленіалів

14.11.2021 369Автор: Лоліта Платошкіна
Як утримати на роботі співробітників-мілленіалів

Як утримати на роботі співробітників-мілленіалів

14.11.2021     369Автор: 

Будь-яка стрімко зростаюча компанія бажає отримати й утримати співробітника-мілленіала якомога довше. І це цілком зрозуміло, адже вікова категорія мілленіалів на сьогодні займає основну частину працюючого персоналу. Але проблема заключається в тому, що система керівництва багатьох компаній не готова до змін, які йдуть разом з соціумом. А утримати мілленіала на робочому місці, значить зрозуміти його та його модель поведінки.

Суть покоління мілленіалів

Існує теорія, що покоління мілленіалів важко утримати на одному робочому місці довгий час. І це справді так, але не тому що їм не вистачає посидючості, а зовсім з інших причин, які криються в їх підході до життя та роботи.

1. Мілленіали орієнтовані на результат в своїй роботі. Вони чіткой й точно оцінюють свої можливості, вони прагнуть бути кращими та отримати найкращий результат від своєї роботи. І в цьому їм допомагає працьовитість, наполегливість та цілеспрямованість.

2. Це люди, які володіють комунікативними якостями й це перша їх ознака ефективної роботи, адже саме в комунікації народжуються нові ідеї, вирішуються проблеми.

3. Якщо виникають проблеми з людьми чи завданнями, вони готові взятися до їх вирішення одразу, а якщо не знаходять іншого виходу, то шукають краще місце.

4. Вони дуже цінують свободу й незалежність. Авторитарний спосіб керівництва вони явно не оцінять. Проте повністю будуть за демократію. Оцінять свободу власної думки й вільний графік роботи.

5. В центрі уваги мілленіала власний проект, а не суспільне діло. Навіть якщо компанія буде успішною, безрезультатність власного діла не задовольнить його. За даними соціологів міленіали не затримуються на одній роботі більше трьох років. Тож залишається питанням, як організувати їм комфортні умови для роботи? Jobs.ua відповідає на це питання.

Ідеальне робоче місце мілленіала

Ідеальне робоче місце мілленіала включає в себе таке середовище, де він буде відчувати себе в центрі подій. Це вільна невід’ємна частина колективу, яка здатна працювати на результат, тому шукає різні способи і можливості вирішення поставлених завдань. Комунікації – одна з найважливіших частин роботи міленіалу. Формуйте відкритий простір для соціальної інтеграції: заохочуйте командні дискусії та «мозкові штурми», будьте відкриті для обговорення проектів, давайте чіткий і зважений фідбек, вказуйте вектор розвитку. Але не перестарайтеся з критикою: часом мільйонери здаються раніше. Стати для них тьютором, помічником та натхненником. Якщо хочете організувати правильний простір для мілленіалів, то:

налагодіть систему зворотнього зв’язку з такими спеціалістами. Цікавтесь ними, їхніми справами та проблемами, а якщо потрібно станьте для них ментором.

знайдіть для них тьютора чи ментора, хто зможе ними керувати та направляти, якщо тим це потрібно.

надайте їм свободу в вирішення власних проблем та шляхів вирішення завдань,

не забудьте відзначати та хвалити співробітників за результативність, вони це потребують.

Віра співробітників в те, що саме робочий простір формує кожного співробітника формує успіх компанії, і відрізняє покоління міленіалів від інших. Сформуйте його для себе правильно і пам’ятайте, що робоче місце це не лише місце, це ще люди й відносини між ними.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору