UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Які варіанти саморозвитку вам більше до вподоби?

Які варіанти саморозвитку вам більше до вподоби?

2.11.2022 652
Які варіанти саморозвитку вам більше до вподоби?

Які варіанти саморозвитку вам більше до вподоби?

2.11.2022     652

Саморозвиток не варто припиняти навіть в найскладніші часи. По-перше, потім собі подякуєте за те, що не втратили здатності до пізнання світу і самого себе (а це немало важить в часи війни). По-друге, займаючись саморозвитком, ми відволікаємося від тривожних думок, а наш розум зайнятий чимось корисним. То які варіанти саморозвитку вам більше до вподоби?

Щоб краще розібратися в цьому питанні, портал з працевлаштування Jobs.ua підібрав для вас найефективніші варіанти саморозвитку, а наприкінці статті згадаємо також про золоте правило особистісного зростання.

Книги, звичайно ж

Від давньогрецьких мислителів до сучасних нон-фікшн бестселерів – вибирайте, що душі завгодно. Штудіюйте праці античних ораторів, щоб навчитися грамотно викладати свої думки; читайте розвідки відомих вчених, підприємців та науковців, щоб бути в курсі останніх тенденцій 21-го століття. В усіх цих книгах ви знайдете відповіді на багато питань, які хвилюють вас і людство в цілому. Крім того, купуючи нові книги – в електронному чи паперовому форматі, без різниці – ви підтримуєте одну з найвразливіших галузей України, тобто книговидання.

Платні курси vs. самонавчання

Безумовно, на просторах інтернету ви відшукаєте всю необхідну інформацію з будь-якої галузі людської діяльності. Але самонавчання має один суттєвий мінус: потрібно мати високу мотивацію, та ще й зберігати її впродовж тривалого часу. Звісно, цей варіант підійде не всім людям. Який вихід? Платні курси, звісно. Виклавши кругленьку суму за навчання, ви отримуватимете якісний фідбек від менторів, а думки про витрачені на навчання кошти теж мотивуватимуть не закинути все на пів дорозі. Ідеальний варіант – поєднати самонавчання з платними курсами, і якщо у вас є така можливість, хапайтеся за неї обома руками.

Менторство і коучинг

Можна по-різному ставитися до менторів та коучів, але чому люди йдуть до них за порадами та настановою? Хіба не тому, що опинилися в глухому куті, і потрібен кваліфікований погляд зі сторони? Найбільша проблема, яка стосується вибору ментора або коуча – це натрапити на дійсно кваліфікованого спеціаліста. Трапляється так, що люди приходять до менторів вже тоді, коли згаяли багато часу на безплідні пошуки. Але краще пізно, ніж ніколи.

Альтернативні варіанти

Сюди можемо віднести авторитетних блогерів, кейси успішних компаній, окремі автори з власними телеграм-каналами. Тобто всі ті люди, які можуть чітко і грамотно подати інформацію, структурувати її, розкласти по поличках і без зайвої «води». В будь-якому випадку, хто шукає, той знайде, чи не так?

Золоте правило саморозвитку

Це чудове правило можна сформулювати так: «Кожного дня дізнаватися щось нове». Маємо на увазі дійсно корисну для вас інформацію, а не новини, плітки чи який новий серіал з’явився на Нетфліксі. І якщо ви кожного дня перед сном зможете сказати собі «Я дізнався багато нового сьогодні» – цей день, звичайно ж, ви не прожили даремно.

Чого вам і бажаємо.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору