UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання
  5. Як вчитися ефективно, і не лише програмуванню?

Як вчитися ефективно, і не лише програмуванню?

24.08.2022 465
Як вчитися ефективно, і не лише програмуванню?

Як вчитися ефективно, і не лише програмуванню?

24.08.2022     465

Навчитися якісно програмувати і заробляти пристойні гроші – приваблива для багатьох людей ідея. Надихнувшись прикладом друзів чи перспективами, які відкриваються в програмуванні, майбутній програміст з палаючими очима береться до навчання… а потім в якийсь момент вигорає. Чому так стається і як запобігти цьому? Портал Jobs.ua пропонує вам з’ясувати, як навчатися ефективно, і не лише програмуванню.

Перегляд відео – це не навчання

Переглядаючи відеоматеріали з курсу програмування та читаючи книги, програмувати не навчишся. Це всього лиш отримання теоретичних знань, який складає невелику частину процесу навчання. Набагато більше важить, щоб ви одразу засідали за комп’ютер і вчилися застосовувати отримані знання на практиці. Програмування – це практика і ще раз практика.

Обирайте режим марафону, а не спринту

Що це означає? Якщо розглядати навчання як забіг на дистанцію, багато людей помилково обирають режим спринту. Мовляв, якщо викладатися щодня по максимуму, то за декілька тижнів зможу навчитися програмувати – а там і втягнуся з часом. Це поширена помилка, між іншим, коли чимало людей беруться вчитися по 8-10 годин в день, а потім в якийсь момент перегорають і полишають навчання. Минає день, другий, третій… і навчання припиняється остаточно.

Чому так сталося? Бо потрібно розраховувати сили і не забувати про відпочинок. Навчатися по 8-10 годин щодня і 5-6 разів на тиждень – це дуже виснажливо; виділяти по 30 хв щодня – теж неефективно, бо надто мало. Оптимальний режим – 2-4 години щодня, сесії по 2 год за раз цілком буде достатньо, щоб ви за 2-3 місяці вже навчилися пристойно програмувати. Так, це лише початок в цей захоплюючий світ програмування, зате який!

Режим тиші

Тиша – поняття відносне. Ви або любите працювати в тиші, або ж ні. Визначтеся, який варіант підходить саме вам. Якщо відчуваєте, що вам потрібно фонову музичку чи бубніння телевізора – створіть собі саме такі умови для навчання.

Проблеми – ваші друзі

Помилково вважати, що ті проблеми, які виникатимуть в процесі навчання – а вони виникатимуть на кожному кроці, – свідчать про вашу неспроможність до програмування. Насправді ця професія не є чимось таким, що дано тільки «небожителям». Ні, зовсім ні. Але пам’ятайте дві речі: тільки ви визначаєте, що вам по плечу а що ні, і друге, ви проблем у процесі навчання не уникнете. А раз так, потрібно зробити їх своїми друзями. Те, що у вас не виходить щось зробити в конкретний момент навчання – це нормально, так і повинно бути. Тільки навчаючись щодня вирішувати всі ці проблемні задачки, які підкидатиме вам його величність код, ви й станете зрештою успішним програмістом.

Налаштуйте оптимальний режим

Ми, люди, залежні від наших звичок – це всім відомо. Відтак, використайте це знання собі на користь. Це означає, що в ідеалі ви повинні сідати за навчання в один і той же час, навчатися ту ж саму кількість годин. Щодня. Звичайно, 1-2 дні в тиждень повністю віддавайте відпочинку. Це ефективний засіб проти вигорання.

І, звичайно, мотивація. Підтримуйте мотивацію на належному рівні, нагадуйте собі регулярно, заради чого ви все це починали. Хороша робота в майбутньому, чудові перспективні і фінансова незалежність – згадуйте про ці найважливіші мотиваційні чинники, коли відчуваєте, що навчання забуксувало.

Успішного всім навчання!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору