UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Звільнення
  5. Як вибороти імунітет проти звільнень

Як вибороти імунітет проти звільнень

8.09.2022 298Автор: Лоліта Платошкіна
Як вибороти імунітет проти звільнень

Як вибороти імунітет проти звільнень

8.09.2022     298Автор: 

Друзі, всі ви чули фразу: “Незамінних робітників не буває”. І це насправді так, хоч кожному хочеться наблизитись до статусу недоторканих. Затриматись на одному робочому місці понад трьох років - справді, великий успіх підкріплений їх трудомісткою кропіткою роботою. Давайте спробуємо розібратися, як вибороти імунітет проти звільнень та залишитися надовго потрібним спеціалістом в компанії. Адже в будь-якій організації знайдуться такі робітники, що працювали з часів її заснування тощо. Таких спеціалістів можна точно називати неформальними лідерами за кількістю накопиченого досвіду.

Конкретної пілюлі проти звільнень немає, однак є конкретні поради, які допоможуть вам залишатися завжди конкурентним серед спеціалістів. Дотримуйтесь них та виборюйте для себе імунітет недоторканості.

Захопіться своєю роботою

Погодьтесь, ніщо так не примушує горіти око на роботі ніж захопленість своєю роботою чи справою. Якщо ви любите те, чим займаєтесь, приходите на роботу із задоволеністю, то у вас завжди буде висока професійна зацікавленість, результативність, а у роботодавця інтерес до вас. А що може зупинити ту людину, яка цікавиться своєю справою? 

Будьте дисциплінованим

Дисциплінованість - запорука вашого успіху на роботі, чи то ви в ролі звичайного рядового робітника, чи то в ролі керівника. В будь-якому разі для вас це можливість працювати без нарікань, викликаючи захоплення і повагу колег. Намагайтесь не пропускати бізнес-зустрічі, на які запрошують вас, можливо, саме на одній з таких зустрічей ви покажете себе з абсолютно іншого боку, чим змусите керівництво замислитися над вашим підвищенням.

Не припиняйте навчатися

Інформаційний час, в якому ми живемо, вимагає від нас постійного включення в простір, навчання та отримання нових знань. Не думайте, що знань, отриманих в університеті вам вистачить на все життя. Щоб залишатися на хвилі всього нового, тримайте руку на пульсі, відстежуйте останні новини у своїй галузі діяльності. Неможливо досягти великих успіхів, не підлаштовуючись до змін навколо, тому цікавтесь всім новим та слідкуйте за топовими спеціалістами вашої галузі.

Будьте завжди зі всіма чесними

Щоб бути конкурентним та затребуваним спеціалістом, вам необхідно мати бездоганну репутацію. А для цього візьміть собі за правило, не пліткувати, не переказуйте чутки про інших, не брати участь інтригах, а головне не брешіть. Будьте чесними зі своїми колегами та керівниками. Скритність чи обман рано, чи пізно стають всім відомими, а іноді помітні одразу. 

Беріть на себе відповідальність

Відповідальні люди завжди оцінюються високо керівництвом, бо на них можна покластися чи довірити важливу справу. Якщо хочете, щоб вас помітили, беріть на себе відповідальність. До речі, у багатьох співробітників, які зацікавлені своєю роботою, це виходить само собою, бо неможливо стояти осторонь робочих справ.

Не відмовляйтесь від складних, але цікавих проектів

Ніколи не відмовляйтесь від складних проектів. Особливо від тих, з якими стикаєтеся вперше. Для вас це велика можливість дізнатися та навчитися новому. Можливо, не всі проекти одразу можна ідентифікувати, як цікаві, проте навчитися новому можна.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору