UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Успішний бізнес
  5. Як власники малого бізнесу виживають під час пандемії коронавірусу

Як власники малого бізнесу виживають під час пандемії коронавірусу

22.12.2020 543
Як власники малого бізнесу виживають під час пандемії коронавірусу

Як власники малого бізнесу виживають під час пандемії коронавірусу

22.12.2020     543

Звичайні віруси вражають людські організми. Коронавірус виявився набагато небезпечнішим – він «вбиває» цілі сектори економіки. Карантинні обмеження змусили підприємців встати на шлях виживання, переживаючи падіння попиту і балансуючи на межі банкрутства. Але ті підприємці, які демонструють стійкість і вигадку, продовжують працювати в складних умовах пандемії. Як українські власники навчилися виживати під час пандемії коронавірусу?

Як виживати власникам ресторанів

Знання процесів власного бізнесу дає змогу швидко адаптуватися. Власники ресторанів, як і більшість закладів харчування, змушені орієнтуватися на доставку замовлень через сайт. Організація новорічних святкувань – та й не лише новорічних – суттєва обмежена новими реаліями, але люди можуть влаштовувати святкування в своїх домівках. Отже, реалізація замовлень через Інтернет і безготівкова оплата дозволять закладам харчування принаймні втриматися на плаву. Щоправда, інший серйозний клопіт ліг на плечі рестораторів – організувати швидку і якісну доставку.

Організатори тренінгів

В чималу скруту потрапили організатори воркшопів, лекцій та тренінгів. Публічні виступи стали неможливими, тож свою діяльність їм довелося перенести в мережу. І все б нічого, але серед інших питань – організаційних та вдосконалення навчальної програми – постали такі нагальні проблеми, як організація оплати студентів. Яке тут рішення прийняти? Знайти ідеальний платіжний сервіс, простий і надійний, без зайвої бюрократії.

Як виживають локальні виробники меблів

Чимало людей, які перейшли на віддалений режим роботи, збагнули, що вдома їм просто немає де працювати. Тому у великих містах зріс чималий попит на виробництво хоум-офісів. Власники меблевих фірм, які швидко зорієнтувалися, почали виробляти різні варіанти столів для домашніх офісів. Так багатьом невеличким меблевим фірмам вдалося зберегти бізнес. Принцип простий – замовлення онлайн і збірка меблів на дому.

ІТ-компанії

Українські компанії, які займаються розробкою програмного забезпечення, переживають карантинні обмеження практично безболісно. Програмістам в цьому плані значно легше – вони можуть працювати як з офісу, так і віддалено. Та й практично всі замовлення ідуть від закордонних клієнтів, і оплата, відповідно, здійснюється в іноземній валюті. Як не крути, не рівня мізерним українським зарплатам.

Якщо говорити про ситуацію загалом, досвід власників малого бізнесу свідчить – щоб втриматися на плаву, необхідно шукати і знаходити нові можливості, реалізовувати продукцію онлайн. Звичайно, легше сказати, ніж зробити, але розраховувати передусім потрібно на власні сили. Чекати допомоги від нашої влади не варто; власна винахідливість і креативний підхід дадуть змогу пережити новий локдаун, який уже на підході. Jobs.ua бажає власникам малого бізнесу процвітання. Не втрачайте віри у власні сили!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору