UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Особисті якості на роботі
  5. Як все встигати, не втомлюватися й приймати правильні рішення

Як все встигати, не втомлюватися й приймати правильні рішення

30.09.2020 367
Як все встигати, не втомлюватися й приймати правильні рішення

Як все встигати, не втомлюватися й приймати правильні рішення

30.09.2020     367

Осінь – це той період, коли, перейшовши на новий режим, треба збільшити робочу продуктивність, а організм навпаки – протестує, сумучи за теплом і сонцем. Jobs.ua пропонує кілька підбадьорюючих варіантів для цієї пори року.

Приймати рішення, як самурай

За сім вдихів і видихів самурай повинен був прийняти рішення. Якщо йому це не вдавалося, він переключався й зосереджувався на чомусь іншому, адже це означало, що самурай для цього вирішення ще не готовий або немає відповідних обставин. Це просте правило допомагає концентруватися й в подальшому не відступати від запланованого. Це просто, лише «так» або «ні». Якщо так, то йди й не зупиняйся. А якщо ні, то вже не потрібно мучитися докорами сумління. Спробуйте і ви!

Сон для поповнення сил і розуму

Повноцінний сон сприяє успіху в професійному та особистому житті. Погодьтеся, навряд чи ви почуєте «так!», якщо під час співбесіди будете позіхати. Але головне, сон – це запорука здоров'я. Під час сну виробляється ряд важливих гормонів, йде регенерація тканин, поповнюються фізичні сили. Мозок теж не байдикує: деякі його області стають навіть активніші, ніж під час неспання. Сон в достатній кількості – це запорука хорошого самопочуття й здоров'я. Тому краще висипатися й бажано щодня.

Маленькі звички – це сила

Великі завдання лякають своєю силою й масштабом? Не вистачає сміливості розпочати грандіозну справу? Не панікуємо. В книгах по тайм-менеджменту радять в таких випадках «слона поділити на частини», тобто планувати на день лише одну невелику частину серйозної справи, щоб не лякати себе і не втрачати ентузіазм. Бо як не крути, у нашого мозку короткострокова система мотивації. Йому не хочеться довго протягом кількох місяців чекати винагороду (гормональну радість) після досягнення мети. Простіше відмовитися від складної справи і з'їсти смачне печиво або випити горнятко кави. Тому великі справи, корисні звички та винагороду для мозку потрібно дрібнити.

Менше солодкого

Не одноразово фахівці нагадують, протягом робочого дня бажано не вживати багато солодощів. Адже велика кількість цукру призводить до різких стрибків енергії, й лише тимчасових, бо за цим може слідувати млявість та апатія. Для перекусів між основними прийомами їжі краще віддавайте перевагу фруктам, горіхам, мюслям, пити чисту воду й ні в якому разі не солодку газовану. Тоді енергії вистачатиме на цілий робочий день.

Запасні години в розпорядку дня

Не плануйте зустрічі впритул одна за одної, обов’язково залишайте певний запас часу між ними, навіть якщо вони проходять в одному приміщенні чи поблизу. Будь що може статися, адже це життя, до того ж час іде дуже швидко особливо при вирішенні різних побутових дрібниць.

Ми завжди занадто оптимістичні й, на жаль, забуваємо про ці нюанси, коли розраховуємо час і робимо планування. При неправильному підході будь-яка затримка – це зміщення всього розкладу. А якщо після кожної зустрічі є запас часу, з'являється гнучкість. Пройшло все вчасно, за розкладом – спокійно готуйтеся до наступної справи або виконуйте додаткові завдання. Якщо затримуєтеся – не доведеться турбуватися і спізнюватися на наступну зустріч, бо у вас є вже запас часу.

Спізненням категоричне – ні

Є один спосіб стати пунктуальним, не запізнюючись ні на які зустрічі, можна робити так: пообіцяти всім у разі, якщо ви не встигнете, то заплатите за їжу/напої (якщо зустріч за межами офісу, в кафе або ресторані) або за той час, що вас чекали (наприклад, одна хвилина вашого запізнення робить кожного, хто вас чекав, багатшим на 50 грн). Такий підхід дуже стимулює приходити вчасно або навіть заздалегідь. Це може бути і жартом. Однак пунктуальність – одна з найкращих рис і її треба обов’язково мати, якщо ж, звичайно, ви плануєте досягати успіху в житті.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору