UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Методи управління персоналом
  5. Як зберегти бізнес під час війни

Як зберегти бізнес під час війни

21.04.2022 460Автор: Лоліта Платошкіна
Як зберегти бізнес під час війни

Як зберегти бізнес під час війни

21.04.2022     460Автор: 

Малий та середній бізнес, підприємці першими несуть економічні та фінансові втрати під час воєнного положення, адже більшість з них зазнали вимушених кадрових змін, переформатувань робочих процесів, оптимізації роботи в непростих обставинах, прибуткових втрат. Тому зберегти на плаву бізнес під час війни намагається кожний підприємець. Jobs.ua має доцільні поради, як втримати бізнес на плаву для власників малого та середнього бізнесу.

Налаштування робочих процесів

Збереження бізнесу під час війни має велике значення не тільки для самих підприємців, а й для підтримки самої країни, тим самим забезпечуючи грошовий обіг. Налаштування робочих процесів самим керівником компанії або адміністрацією - перший крок на шляху збереження бізнесу під час війни та багато чого залежить від його бажання, енергійності, налаштованості.

Збережіть команду

Правильно кажуть, що компанія - це перш за все люди. Тому, в якомусь сенсі, зберегти бізнес значить зберегти команду. Неможливо під час війни обійтись без втрат робітників, адже є ті хто, евакуювався, покинув країну чи місто, записався волонтером, добровольцем чи в тероборону. Проте це зовсім не значить, що їх потрібно звільняти чи видаляти з контактів. В будь-якому разі, підтримуйте з кожним членом команди спілкування та ситуацію в його сім’ї. Якщо потрібно складіть персональні дистанційні графіки роботи кожного.

Оптимізуйте роботу

Швидко й грамотно оптимізуйте роботу колективу та всіх процесів, розподіліть ресурси. Для цього складіть спеціальні інструкції для кожного спеціаліста, щоб підпорядкувати його фронт діяльності та обов’язки. Не забудьте налагодити всі дистанційні процеси: надання відповідних доступів, створення необхідних чатів спілкування, програм та перевірка робочих пошт тощо.

Знайдіть нові можливості

Відшукайте нові ресурси, які можна використати в нових обставинах. Для когось це буде нові знайомства, що відкриють нові можливості, а для когось це нові ідеї, що допоможуть вчасно змінити напрям бізнесу чи навіть переорієнтація. Багато компаній під час війни переорієнтувались в волонтерські організації, щоб приносити більше користі та мати власний прибуток.

Підтримка підприємців державою

Враховуючи складні умови та обставини Уряд держави створив певні програми та гаранти, які допоможуть українським бізнесам втриматися на плаву у воєнні часи та продовжити діяльність після перемоги. Ось деякі з них, що мають користь для підприємців:

1. Виплати роботодавцям 6500 гривень за кожного працевлаштованого вимушеного переселенця.

2. Зниження податків для бізнесів та запровадження кредитів під 0%

3. Можливість евакуації підприємств із зони бойових дій.

4. Разова нецільова благодійна допомога зі сторони роботодавця на підтримку працівників.

5. Можливість не сплачувати ЄСВ підприємцями з 1 березня до припинення воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення, або скасування воєнного стану.

Ви також можете ознайомитись із внесеними змінами в Закон України щодо нарахування, обчислення, сплачування ЄСВ під час воєнного стану.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору