UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Як зберегти працездатність зимою

Як зберегти працездатність зимою

27.01.2020 394
Як зберегти працездатність зимою

Як зберегти працездатність зимою

27.01.2020     394

Якщо літом нас розслабляє спека, то в холодну пору року працювати не хочеться зовсім через інші причини: організм буквально впадає в «сплячку», щоб зберегти енергію... Це інколи призводить до неприємних наслідків, але їх можна уникнути, якщо взяти до уваги корисні рекомендації фахівців. JOBS.UA пропонує кілька з них.

Якщо ви втомилися

Буває так, що втомленість відчуваєте буквально з самого ранку. На роботу після поїздки в транспорті ви приходите вже майже як вижатий лимон, і ближче до обіду працездатність зовсім зникає…

У цій ситуації треба навчитися правильно розподіляти робочі завдання. Періодично робіть перерви в роботі, при наймі невеликі. Не засиджуйтесь довго на роботі, краще допрацювати вдома... У крайньому разі, так вдасться поділити роботу на «порції». До того ж домашня обстановка більш комфортно діє на психіку.

Намагайтеся відпочивати і обов'язково висипатися. Якщо вам дуже рано треба вставати, обов'язково лягайте спати раніше. Недосип – одна з головних причин денної втоми. Пам’ятайте також, що втома може бути реакцією на перевтому. Якщо у вас є можливість, на деякий час відкласти всі робочі справи, візьміться за них, коли добре відпочинете і будете почувати себе бадьоро.

Якщо дуже хочеться спати

Дуже часто зранку ми намагаємося підбадьорити себе горнятком кави, однак вже через годину знову хочеться спати… Секрет простий: каву потрібно пити не на сніданок, а через кілька годин після того, як ви проснулися. Наприклад, коли ви вже приїхали на роботу. Кофеїн найбільш активно та ефективно засвоюється організмом з 9.30 до 11.30. А встаємо ми зазвичай в 6.30-7.00. А от, якщо пити каву на роботі кожні дві-три години, можна отримати гіпертонічний криз або інфаркт.

Якщо важко зосередитися

Інколи завдання не рухається вперед лише тому, що ми не можемо ні на чому зосередитися. А це тому, що ви просто неправильно розподіляєте поточні завдання. Багато хто з нас на роботі намагається виконувати кілька завдань одночасно. Результат рідко буває хорошим.

Оптимальний варіант – визначити, скільки часу у вас іде на кожне завдання. Наприклад, півгодини виділіть на спілкування з клієнтами, дві години – на складання звіту, ще чверть – на перевірку пошти і відповіді на листи… Намагайтеся не змішувати ці справи. Пам’ятайте, мозку, аби повноцінно переключитися з одного завдання на інше, потрібно в середньому 25 хв.

Якщо під час виконання роботи помітили, що втрачаєте увагу і зосередженість, зробіть невеличку перерву і просто на п'ять хвилин закрийте очі.

Корисні уловки

Якщо є можливість добиратися на роботу пішки, вибирайте цей варіант. Швидка хода, тим більше в прохолодну погоду, здатна найкраще постачати мозку кисень.

Дотримуйтесь порядку на робочому столі. Завдяки цьому ви можете швидко знайти необхідний документ і вчасно виконати те чи інше завдання.

Ідучи на обід не беріть з собою смартфон чи планшет. Останні наукові дослідження показали, що співробітники, які під час обіду користувалися гаджетами, до кінця робочого дня більше втомлювались і у них зменшувалась працездатність.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору