UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Життя в колективі
  5. Як змінилась корпоративна культура протягом війни

Як змінилась корпоративна культура протягом війни

20.05.2022 375Автор: Лоліта Платошкіна
Як змінилась корпоративна культура протягом війни

Як змінилась корпоративна культура протягом війни

20.05.2022     375Автор: 

Друзі, мабуть, всі ми після окупаційного вторгнення змінились: звички, пріоритети, потреби, умови. Все що нас турбувало раніше, стало неактуальним, навіть на роботі. А це значить, що і корпоративна культура протягом війни набула своїх змін. Jobs.ua досліджувало, які зміни відбулись в корпоративному просторі під час війни.

І в поведінці керівників по відношенню до ситуації, працівників можна спостерігати певні зміни, і з боку робітників. 

Корпоративні зміни протягом війни

Графік роботи

Дистанційна форма роботи дозволила адаптуватись бізнесам, а робітникам дала змогу самостійно коригувати режим свого дня. Більше половини бізнесів втілили можливість робітникам обирати самостійно зручні для них години роботи. Таким чином корпоративна свідомість змінила орієнтацію на результат, а не відпрацьовані години. І це цілком логічно в розрізі воєнного часу.

Етикет спілкування

Етикет спілкування в воєнний час став більш лояльним та толерантним. Високі очікування від команди залишаються, але відходять на другий план. Роботодавці і клієнти ставляться з більшим розумінням. Також цікаве спостереження, більшість співробітників вважають правильним турбувати колег лише в традиційно робочі години.

Власна ефективність

Більшість робочого персоналу українських компаній зазначають про зміну власної продуктивності на роботі. Воєнні події не могли пройти безслідно, тому цілком зрозуміло, що працездатність багатьох співробітників зменшилась. Проте основні задачі закриваються відповідно поставленим дедлайнам.

Корпоративна підтримка та благодійність

За останні місяці кількість волонтерських ініціатив, волонтерських пропозицій значно збільшилась. Вони направлені як на допомогу всередині колективу, так і зовні. Понад 70% співробітників приймають активну участь в волонтерських, благодійних підтримках, донатять на допомогу країні, армії та нужденним. І це ще одна можливість набути нові контакти, проявити себе, реалізувати власні прагнення.

Політика та відносини з роботодавцем

Українські роботодавці завдяки програмам Уряду протягом всього часу окупації намагались дотримуватись виплат робітникам, йшли на поступки тим, хто знаходився в місцях активних бойових дій. Більшість компаній відкрито заявили свої активні позиції щодо останніх подій в країні. Роботодавці створили всі можливі зручні умови для дистанційної роботи співробітників. А також створили потужну підтримку робітникам, створивши чати допомоги, а також бойовий настрій всередині кожної команди.

Неформальні об’єднання

Всі працівники в команді намагаються підтримати один одного та об’єднатись за спільними потребами та інтересами в цей час. Для колективу дуже важлива комунікація як під час роботи, так і під час мітингів. Навіть невеликий смолток розвантажує та знімає будь-які напруги. Колеги почали частіше цікавитись самопочуттям колег та їх справами. Спілкування як між робітниками, так і по відношенню до роботодавця стають більш відвертими та щирими.

Всі ці зміни вже зараз створюють нову корпоративну культуру України. Сподіваємось і роботодавці, і співробітники винесуть корисний досвід для себе.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору