UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання
  5. Який формат освіти обрати для власних дітей

Який формат освіти обрати для власних дітей

24.08.2020 383
Який формат освіти обрати для власних дітей

Який формат освіти обрати для власних дітей

24.08.2020     383

Ми звикли орієнтуватися на класичний варіант освіти – тобто відвідування навчально-виховних закладів, – який для кожного з нас почався з дитячого садочку і школи. Але насправді це не єдиний формат освіти. Разом з Jobs.ua розглянемо детальніше можливі варіанти освітнього процесу, які батьки можуть запропонувати своїм дітям.

Класичний варіант освіти (офлайн освіта)

Тисячі років люди навчалися за усталеним зразком: відвідували освітні заклади, які здебільшого вкладали в голови дітей готові знання. Хоча цей варіант освіти в наш час моментами застарів, але він також має свої переваги: діти вчаться комунікації між собою, в них з’являється можливість гуртуватися по інтересам.

Але технології стрімко змінили наше життя, тому такий формат освіти в багатьох моментах можна вважати застарілим. Наприклад, педагоги старої формації, які безнадійно відстали від сучасних реалій. В наш час не вийде просто бездумно вкладати в голову дітей сухі цифри і факти, адже діти можуть в будь-який момент дізнатися про все на світі з інтернету. З іншого боку, стикатися щодня з вчителями-динозаврами – це своєрідне загартування для дитячої особистості.

Домашня освіта

Цей формат освіти дає більший простір для дитини, адже батьки мають змогу підібрати для дітей висококваліфікованих педагогів, які весь навчальний час приділятимуть одній дитині. А навчати тридцять дітей в класі і навчати одну-єдину дитину – зрозуміло, який варіант значно ефективніший.

Хоча домашня освіта теж не позбавлена певних недоліків. По-перше, відсутність інтенсивного спілкування з ровесниками, адже саме в школі діти мають можливість знайти справжніх друзів, з якими товаришуватимуть все життя. По-друге, низька доля практики, яку доведеться якось компенсовувати.

Навчання онлайн

Даний формат навчання по праву можна назвати найдоступнішим і найзручнішим способом отримати необхідні знання. Попри свою доступність онлайн навчання, на жаль, не позбавлене низки недоліків: таке навчання не буде ефективним через невисоку здатність дітей до самоорганізації, відсутність соціальної атмосфери навколо, а також через труднощі з обранням підходящого курсу. Також не всі предмети можна вивчити в такий спосіб, бо для роз’яснення деяких моментів, наприклад, у фізико-математичних дисциплінах, все-таки знадобиться наставник.

Дистанційна освіта

В наш час з’являються дистанційні школи, які пропонують батькам освітні послуги під соусом найсучасніших підходів до організації навчання. Цей варіант отримання освіти подібний до онлайн навчання, але з деякими нюансами: наприклад, якщо в дитини виникають якісь питання, приміром, в математичних дисциплінах, вона може сконтактуватися з вчителем по скайпу, щоб він роз’яснив незрозумілі моменти. Недоліки цього формату освіти такі ж самі, як і в онлайн навчання.

Звичайно, обирати формат освіти доведеться вам, дорогі батьки. Найважливіше, що потрібно пам’ятати – це ставитися до своїх дітей з увагою і любов’ю, адже це найважливіші уроки, які отримають діти за все своє життя.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору