UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. На допомогу HR
  5. Збір рекомендацій про кандидата

Збір рекомендацій про кандидата

16.05.2019 314Автор: Лоліта Платошкіна
Збір рекомендацій про кандидата

Збір рекомендацій про кандидата

16.05.2019     314Автор: 

Невід’ємною частиною роботи HR-менеджера при пошуку відповідного кандидата під вакансію є збір інформації про спеціаліста та рекомендацій з минулих міст роботи. Все це допоможе HR-ру зрозуміти на скільки спеціаліст відповідає запиту роботодавця за його професійними властивостями та особистісними. Сьогодні спробуємо розібратись, яким чином менеджеру з персоналу проводити компанію по збору рекомендацій та з якою метою.

Як зібрати рекомендації про кандидата

Для того, щоб зібрати всі данні про кандидата та рекомендації щодо його професійної кваліфікації, менеджер з пошуку персоналу опрацьовує велику кількість каналів, щоб здобути об’ємну потрібну інформацію про спеціаліста. Якщо ви намагаєтесь зібрати рекомендації про кандидата на вакансію, то наступні поради стануть для вас у пригоді.

Задіюйте соціальні мережі, інформація з яких може вам справді розкрити багато чого про здобувача. Багато інформації щодо професійного досвіду спеціаліста зберігає соцмережа LinkedIn. Саме вона й призначена для рекрутинга. Часто спеціалісти публікують окремо в ній ту інформацію, яка не вміщається в резюме чи є менш значищою. Але інколи і вона знадобляється, щоб затвердити де-яку інформацію чи отримати таким чином рекомендації щодо спеціаліста.

Найчастіше роботодавці, вивчаючи кандидата, додаютться до рекомендацій про кандидата від минулих роботодавців. Це досить швидка система перевірки досвіду роботи спецаліста. Достатньо просто зв’язатися з компанією, де спеціаліст працював востаннє і запитати у директора важливі питання щодо потрібного вам спеціаліста. Ще легше, якщо до резюме здобувача додається рекомендаційний лист з даними того, хто цей документ надавав. Тоді ви можете напряму зв’язатися з ним.

Рекомендації щодо певного кандидата ви також можете отримати й від співробітників цього спеціаліста з минулих місць роботи. Знайти їх можна в соціальних мережах в друзях кандидата. Можете пошукати, хто з них працював або працює в тих місцях, які зазначені в резюме спеціаліста. Після чого зв’яжіться з ними і запитайте все необхідне.

Успіху вам з пошуку рекомендацій на здобувачів.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору