UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Zen To Done - найпростіший спосіб таймменеджменту

Zen To Done - найпростіший спосіб таймменеджменту

27.09.2022 379Автор: Лоліта Платошкіна
Zen To Done - найпростіший спосіб таймменеджменту

Zen To Done - найпростіший спосіб таймменеджменту

27.09.2022     379Автор: 

Основне завдання тайм менеджменту - бути ефективнішим та продуктивнішим, витрачаючи при цьому найменший період часу та зменшуючи рівень стресу. Однак різні методи тайм менеджменту, які ми застосовуємо, обіцяють навчити нас контролювати час і навіть зробити нас щасливими, але чомусь ми тільки ще більше втомлюємося і нервуємо. Чим ефективніше ми намагаємось використати свій час, тим менше у нас його залишається. Досить складні методи та техніки тайм менеджменту виснажують та не дають нам того результату, що ми бажаємо. На відміну від Zen to Done…

Автор каналу про продуктивність Zenhabits - Лео Бабаута, винайшов новий унікальний спосіб “Zen to Done”, що зосереджений на простоті, яка концентрує нас на діях «тут і зараз», а не на самій системі планування, підбору методик, відсічі всіх застарілих звичок на користь тих, що повинні допомогти керувати часом. На його думку, це найпростіший спосіб, що сам по собі не займає багато часу і полягає лише в тому, щоб навчитися відкидати всі зайві непотрібні справи, перешкоди шляхом правильних звичок. Їх не так багато і вони не надто складні, тож запасайтесь ручкою та записничком, щоб зафіксувати все та одразу, щоб не витрачати час на повтори та запам’ятовування. Такий простий спосіб.

Переваги ZTD

Zen to Done має велику кількість переваг, через що подобається кожному, хто дізнався основні переваги, можливості та способи, переваги використання. Дізнаймось, що дає використання ZTD:

  • допомагає швидко зосередитись на важливих завданнях чи справах без відволікань,
  • допомагає планувати день, тиждень, місяць, рік тощо,
  • дає змогу навчитися спрощувати власні дії, власні способи та підходи розв'язання проблем чи завдань,
  • дає змогу працювати ефективніше, швидко виконувати таски.
  • Щоб осягти спосіб ZTD, який вчить без жодних труднощів розв'язувати проблеми тайм менеджменту, вам будуть необхідні наступні звички, які ви можете практикувати по-черзі. 

Корисні звички для ZTD

Кожну з цих звичок слід вивчати та практикувати по черзі. Зосередьтеся на зміні звички протягом 30 днів, а потім переходьте до наступної. Практикуйте їх у будь-якому порядку, експериментуйте та знайдіть ті, які найкраще поєднуються з вашим стилем роботи.

1. Неприпинне збирання інформації. Намагайтесь робіть корисні записи, як тільки стикаєтесь з новою професійною інформацією. Так ви точно будете впевнені, що вона не пройде повз вас.

2. Обробляйте та відповідайте на всі повідомлення. Перевірте свою пошту три рази на день і не залишайте листи без відповіді.

3. Плануйте. В кінці дня робіть записи та плануйте справи на наступний день. Таким чином ви фіксуєте справи на завтра в пам’яті та готуєте себе до нового дня.

4. Фокусуйте увагу. Зосереджуйтесь на одному завданні, поки його виконуєте.

5. Створюйте прості списки завдань. Не ускладнюйте собі життя складними списками завдань, фокусуйтесь на головних.

6. Організовуйте себе та своє робоче місце. Речі захламлюють не тільки простір, а й голову, організовуйте свій простір та тримайте в чистоті.

7. Переглядайте системи. Переглядайте системи поглядів та методи, підбирайте та відбирайте ті, що не працюють з вами на користь ефективним та зручним для вас.

8. Спрощуйте завдання. Скорочуйте та спрощуйте свої таски, відсікайте зайве, непотрібне.

9. Дотримуйтесь постійного режиму. Встановіть для себе певні щоденні ритуали, які допомагають налаштуватися на роботу, і старайтеся їх підтримувати.

10. Знайдіть таку роботу, в яку закохаєтесь до нестями.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору