UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Декрет / лікарняний

Декрет / лікарняний

запитання до юриста по декрету і тривалості лікарняного листа

Останні питання юристу:

Наталия (13 грудень 2011)

Я э основна працівниця закладу, яка знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 6-ти річного віку на підставі мед.висновку ( з 01.09.2011 по 29.02.2012) написала заяву про припинення відпустки у зв'язку з складним фінансовим становищем з 04.01.2012( хочу зазначити що я також є одинокою матірю) , але на моїй посаді працює тимчасова працівниця, яка була наймана на посаду на період моєї відпустки , адміністрація закладу також зацікавлена у моєму виході на роботу, але виникає питання у тому як правильно звільнити тимчасову працівницю без наслідків у вигляді її скарг до вищестоячих організацій та прокуратури? Надаю текст наказу про прийняття на роботу тимчасової працівниці: "Коваль Жанну Вікторівну призначити на посаду медичної сестри на період соціальної відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею 6-ти річного віку основного працівника школи Д.Н.О. до дня її фактичного виходу на роботу з випробувальним строком на 1 місяць з 16 вересня 2011р." У штатному розкладі закладу існує лише одна ставка медсестри.

Переглянути відповідь

Мария (13 грудень 2011)

Здравствуйте! Мой вопрос подпадает еще и под рубрику "Сокращение/увольнение". Ситуация такова: я нахожусь в декретном отпуске. За это время отдел, которым я руководила, был реорганизован, все должности сокращены. Мои подчиненные переведены во вновь созданный отдел, а на должность начальника назначен другой человек. Моя должность теперь "висит" до тех пор, пока я не выйду из декрета, затем, видимо, будет сокращение, и совершенно неизвестно, какую должность и зарплату мне предложат. Насколько правомерны действия руководства и что я могу предпринять (например, могу ли подать в суд с целью взыскания морального вреда, ведь моей репутации нанесен существенный вред, коллеги и сотрудники не всегда понимают, что я хочу сама быть со своим ребенком до трех лет, все считают, что меня просто "убрали"). Спасибо.

Переглянути відповідь
← CtrlCtrl →
42 з 114

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору