UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Відпустка

Відпустка #17792

Питання від Сергей (21 липень 2010):
Добрый день! Подскажите пожалуйста, моя знакомая находится в ежегодном отпуске и в этот момент умерает её отец, по закону предоставляется отпуск на период 7 дней, он увеличивает отпуск в котором она находится, как больничный , или его не учитывают в связи с тем что она и так в отпуске? И подскажите в каких статьях это описывается? Заранее благодарен за ответ

Ответ юриста () :

Использовать смерть родственника как повод для увеличения продолжительности отпуска по меньшей мере неэтично. При смерти родных предоставляется до 7 суток неоплачиваемого отпуска, и то, если работник попросит. Потому ничего не продлевается. ст.25 ЗУ "Об отпусках"

Відпустка, інші питання

    Знанецька Наталя (29 квітень 2024)

    Таке питання,чи маю право на відпустку від підприємства після проходження строкової служби на протязі трьох років (2021-2024) на скільки днів,чи це оплатна чи ні?

     Переглянути відповідь

    Знанецька Наталя (29 квітень 2024)

    Доброго дня.В мене таке питання.Син працював на підприємстві в 2021 був призваний на строкову службу, В 2024 демобілізувався чи має він право на відпустку за місцем роботи,на скільки днів? це буде опачуватись чи ні?Дякую.

     Переглянути відповідь

    Рита (19 квітень 2024)

    Доброго дня! Я працюю педагогічним працівником. З 2021 по 2024 р., перебувала у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Також маю ще одну дитину 8 років. Скажіть, будь ласка, чи нараховувались мені соціальні відпустки по догляду за двома дітьми за час декретної відпустки (3 роки -30 календарних днів) і чи маю я їх право забрати після виходу на роботу?

     Переглянути відповідь

    оксана ( 7 грудень 2023)

    Доброго дня! Цікавить питання відпустки за власний рахунок на 90 днів. Хочу виїхати за кордон та подавитися на директиву. Чи можу я взяти на роботі таку відпустку? Яка процедура, та докуенти я аю надати в бухгалтерію в такому випадку? Дякую!

     Переглянути відповідь

    Олена (22 листопад 2023)

    Працюю медсестрою в лікарні. Графік сутки через троє. Якщо останне чергування 13 грудня,з якого числа маю право вийти у відпустку.

     Переглянути відповідь

    Марія (22 листопад 2023)

    Навчальна сесія вчителя ,що працює за сумісництвом не оплачується,будь ласка, підкажіть підставу.

     Переглянути відповідь

    Дмитрий ( 7 листопад 2023)

    Сколько дней отпуска имеет инкассатор в Украине ? Спасибо .

     Переглянути відповідь

    Світлана (20 вересень 2023)

    Доброго дня. Директор, єдиний працівник ТОВ, знаходився три місяці в відпустці без збереження заробітної плати на період воєнного стану. Вийшов з відпустки на роботу 01.09.2023 року. Чи можна в табелях обліку робочого часу за цих три місяці, які директор був у відпустці, вказати дату складання табелів 01.09.2023 ?

     Переглянути відповідь

    Вікторія (28 серпень 2023)

    Добрий день. Я працюю в школі вчителем. Під час літньої відпустки була на лікарняному 7 днів. Чи можу отримати грошову компенсацію замість відпустки, яку пропонують мені взяти на осінніх канікулах?

     Переглянути відповідь

    Наталія ( 7 серпень 2023)

    Доброго дня,я розлучена з лютого 2019 року,виховую дитину 11 років ,батько участі у вихованні не бере та аліменти не сплачує(не подавала на аліменти),чи можу я взяти відпустку відповідно до ст.19 ЗУ про відпустку як одинока мати ,та чи можу я забрати невикористані відпустки з 2019 року по 2023 рік на дитину

     Переглянути відповідь

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору