UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. На допомогу HR
  5. Функції HR під час війни

Функції HR під час війни

19.07.2022 457Автор: Лоліта Платошкіна
Функції HR під час війни

Функції HR під час війни

19.07.2022     457Автор: 

HR-спеціаліст, навіть після окупаційного вторгнення, залишається безцінним співробітником в будь-якій компанії. Здається з цього часу на них лягло ще більше відповідальності та завдань, які вимагають від них більшого залучення, використання нових інструментів, що відповідають сьогоденню. І якщо функції HR спеціалістів до війни зосереджувались на ключових професійних процесах, то наразі функція менеджерів з персоналу змінилась на координаторські процеси та налагодження алгоритму дій в різних кризових ситуаціях.Тому більше половини менеджерів з персоналу в компаніях України займаються незвичними новими для них процесами.

Ознайомтесь також із статтею “Робочі інструменти для HR-ів під час війни”, що допоможе врегульовувати особистісні відносини та комунікації всередині колективу під час кризової ситуації.

Роль HR під час війни

Функції HR під час війни змінили свою направленість, розширили відповідальність. 

Закриття базових потреб

Базові потреби грають наразі більше значення ніж робота на результат. Необхідно перевірити, що всі основні базові засади працюють, як слід, злагоджено та прозоро: компанія повернулась до повноцінної роботи, керівники на зв’язку, працівники на робочих місцях і у них є завдання, фінансові виплати внутрішні й зовнішні відбуваються відповідно домовленостям, а ті проблеми та труднощі, що виникають у робітників вирішуються миттєво. Це дає змогу продовжувати роботу компанії, відчути впевненість співробітникам у завтрашньому дні, допомагати країні на економічному фронті.

Побудова короткострокових та довгострокових перспектив

Компанії необхідно розуміти, яким чином визначити свої пріоритети, перепрофілювати, або змінити підходи щодо управління бізнесом, і яку стратегію обрати щодо співпраці командою на найближчий час, пів року, рік.

Внутрішні та зовнішні комунікації

Комунікації грають важливу роль в корпоративному житті. Функція HR-ів не тільки налагоджувати їх, підтримувати та направляти всередині робочого колективу, а й зовні: партнери, клієнти тощо. Під час війни ця потреба стоїть ще гостріше, а головною вимогою до комунікацій стає актуальність й якість, трастовість.

Створення та підтримка корпоративних цінностей

Корпоративні цінності - та рушійна сила, що створює ту особливу індивідуальну атмосферу всередині колективу. Яка вона повинна бути під час війни? Атмосфера підтримки, допомоги, розуміння, поступок, емпатії. Саме така атмосфера утворює доброзичливі дружні стосунки між співробітниками.

Пошук нових кадрів

Функція, що завжди буде актуальною й необхідною - пошук кадрів. В наш час всі способи та канали пошуку повинні бути залучені: від соцмереж до конкурентного хедхантінга. Наразі всі вони мають місце бути, щоб на ринку праці створювати конкуренцію та обирати найкращих для роботи в компанії.

Працевлаштування та додаткова документація

Ведення документацій повинно залишатися на найвищому рівні. Починаючи від перегляду резюме та створення баз здобувачів до корпоративної внутрішньої документації. Особливо під час війни перевірте та закрийте старі потреби в документації, перегляньте внутрішні постанови, додайте важливі доповненнями в документацію.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору