UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Методи управління персоналом
  5. Не робіть так, якщо хочете бачити свою команду ефективною і згуртованою

Не робіть так, якщо хочете бачити свою команду ефективною і згуртованою

7.10.2022 285
Не робіть так, якщо хочете бачити свою команду ефективною і згуртованою

Не робіть так, якщо хочете бачити свою команду ефективною і згуртованою

7.10.2022     285

Продовжуємо перелік шкідливих порад, як потрібно діяти керівнику чи тімліду, якщо він хоче бачити свою команду неефективною і незгуртованою. Перша частина – за посиланням.

Будьте всезнайкою

Навіть нескладний проєкт можна запороти через свою самовпевненість, а що вже говорити про складні проєкти? Диктуйте своїм підлеглим на кожному кроці, що вони повинні зробити через годину/сьогодні/завтра. Ви знаєте краще за всіх на світі, і саме тому ви їхній керівник, а вони – ваші підлеглі. А якщо проєкт «затріщить по швам», винуваті ваші підлеглі, тільки не ви.

І свято дотримуйтеся двох правил «всезнайки»: А) Ніхто з ваших підлеглих не повинен дізнатися, що ви чогось можете не знати: Б) Ніколи не показуйте, що чогось не знаєте.

Уникайте відповідальності

Там, де можна, перекладайте відповідальність на своїх замів та підлеглих. Повністю застрахуйте себе юридично від всіх ризиків, приділіть цьому багато уваги. Заздалегідь продумайте, на кого почепите всі «косяки», якщо з проєктом щось трапиться.

На роботі – тільки робота

Нехай називають поза очі деспотом і тираном, і що з того? Робота – вона для того, щоб приділяти час тільки їй. Крок вліво чи вправо – остерігайся, підлеглий, щоб не впасти в немилість. Тоді взагалі буде тобі непереливки. А якщо дізнаюся, що хтось чатиться чи в соцмережах сидить під час роботи – штраф і догана (якщо не цього разу, то наступного – точно).

Тільки спробуйте подружитися між собою, я вам влаштую!

Якщо хочете бачити свою команду неефективною і незгуртованою, в жодному разі не допускайте неформальних зустрічей з колегами. А якщо вони, нахаби такі, надумають піти разом на обід чи вирішать зустрітися після роботи – припиніть ці неподобства одразу. Ще змову якусь проти вас влаштують, підсидіти захочуть абощо. Ні, зближуватися їм ви не дозволите, бо… розділяй і владарюй. А якщо комусь щось незрозуміло, нехай звільняються і шукають роботу в іншій компанії. І байдуже, що чудовий спеціаліст і добре виконує свою роботу.

Жорсткі рамки, а як інакше?

До творчого самовираження ставтеся несхвально, помістіть всі робочі процеси в певні рамки, формалізуйте всі підходи. Станьте суворим наглядачем за підлеглими (ви ж начальник!), контролюйте всіх і вся. Чітко дайте зрозуміти всім підлеглим, що тут їм не збіговисько хіпі чи комуна вільних художників. Ставтеся з великою підозрою та недовірою до тих членів команди, які все ж намагаються зробити по-своєму.

В чужий монастир – зі своїми порядками

Якщо вас поставили тімлідом над новою командою, і цих людей ви не знаєте – в чому проблеми? Позвільняйте їх, наймайте друзів чи знайомих. Це легше і простіше, ніж пробувати зрозуміти чужий колектив і намагатися під нього підлаштуватися. Ні, це вони повинні під вас підлаштовуватися, тільки так.

Ось така добірка шкідливих порад, яку підготував для вас Jobs.ua із нагадуванням, що так робити не потрібно, якщо хочете бачити своїх підлеглих мотивованою та згуртованою командою однодумців.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору