UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Поради для тих у кого ненависть до своєї роботи

Поради для тих у кого ненависть до своєї роботи

20.04.2023 488Автор: Лоліта Платошкіна
Поради для тих у кого ненависть до своєї роботи

Поради для тих у кого ненависть до своєї роботи

20.04.2023     488Автор: 

За даними останніх років опитування, 48% українців задоволені власною роботою, в той час як інші 45% ненавидять місце теперішньої роботи. Причини подібної тенденції доволі різні, у кожного свої. Проте немає такої людини, яка б не хотіла це змінити та покращити своє становище. Якщо вам справді неприємно працювати, ви можете спробувати змінити деякі речі, які вам не подобаються.

Доведено, що чим вища задоволеність людей в компанії, тим вищий рівень результативності в їх роботі та стресостійкості, тим кращі результати компанії в цілому. Саме тому обидві сторони, роботодавець і робітник, повинні бути зацікавлені у покращенні умов співпраці.

Що робити, якщо ви ненавидите свою роботу? Маємо для вас п'ять дієвих порад в такому випадку.

П’ять практичних порад, якщо ви ненавидите свою роботу

Складіть список, що подобається на робочому місці

Ваша робота складається з багатьох різних чинників. Хоч вам і може здаватися, що ви працюєте на жахливій роботі й, що ви її ненавидите, серед усіх цих факторів обов’язково знайдуться й позитивні сторони роботи саме в цій сфері, саме в цій компанії, саме з цими людьми. Ми та пропонуємо вам проаналізувати, що досі тримає вас у цього роботодавця.

Проаналізувавши та включивши позитивні моменти вашої роботи до списку зробить вас більш обізнаними про внутрішні мотиви та налаштування. Ви также зможете налаштувати себе на позитив, не зациклюватись на негативі. Фактори, які можуть бути позитивними у вашій роботі:

сумний робітник

- Особисті досягнення того, що вас обрали для виконання вашої посади.

- Співробітники, з якими ви підтримуєте дружні стосунки.

- Зарплата, за допомогою якої ви покриваєте свої повсякденні витрати та інші вигоди, які отримуєте періодично тощо.

Намагайтесь підтримувати позитивні стосунки в колективі

Стосунки в колективі - основний показник комфорту членів команди в компанії. Від спілкування в робочому колективі залежить навіть ваша зарплата. По стосунках всередині колективу можна зчитувати внутрішні проблеми компанії, а також працювати над їх покращенням. Хороші стосунки з колегами завжди грають вам на користь. Це можливість для вас, що колеги підтримають вас у вашій поточній особистій ситуації, і ви можете поділитися з ними досвідом та почуттями. Також налагоджені хороші стосунки з колегами дають можливість корисного контакту й після вашого звільнення. Крім того, професійні контакти - один із найкращих супровідних листів, який ви можете мати сьогодні. Ви завжди можете мати поручителя з минулого місця роботи. З цих причин корисно не тільки підтримувати добрі стосунки з колегами, а й розширювати професійні контакти.

Проводьте час на робочому місці з користю

Попри власну незадоволеність та ненависть до роботи, намагайтесь проводити час на робочому місці із користю кожен день. Особливо, якщо у вас є вільний час. Читайте, дивіться відео, що напряму пов'язані з професією, наповненням нових знань чи досвіду тощо. Якщо маєте можливість, допомагайте іншим колегам по роботі. Отримайте новий корисний досвід та знання від більш досвідчених, спілкуючись із ними на професійні теми. Беріть участь в корпоративному житті: допомагайте проводити мітинги чи корпоративи, допомагайте соціально.

Говоріть з керівником або директором

Якщо вам неприємно працювати, ви можете спробувати змінити деякі речі, які вам не подобаються через особисту зустріч та розмову з керівником. Якщо ви збираєтеся поговорити зі своїм керівником про вашу робочу ситуацію чи труднощі, з якими ви зіткнулись, намагайтесь об’єктивно представити власні проблеми та надати можливі варіанти покращення та вдосконалення вашої ситуації. Керівник повинен не тільки дізнатися про вашу проблему в компанії, але й зрозуміти, в якому напрямку ви намагаєтесь надалі рухатись. Декілька варіантів розв'язання проблеми запевнять керівника, що ви зацікавлені працювати надалі та вирішувати складні ситуації. В більшості компаній керівники зацікавлені у робітниках та покращені ситуації в колективі, тож ви цілком можете бути почуті.

Зосередьтесь на улюблених проєктах

Якщо, почуття ненависті до роботи продовжує посилюватися і не дозволяє вам показати успішні результати вашої роботи, рекомендуємо вам зосередити власну увагу на своїх найкращих проєктах, або обрати той, до якого у вас особлива зацікавленість. Щоб зробити це необхідно:

  • просіть керівника залучити вас до проєкту, якщо не маєте прямого відношення,
  • шукайте той проєкт чи завдання, яке пробуджує у вас зацікавленість,
  • диференціюйте свої почуття до кожної з ситуацій і не дозволяти негативним почуттям приховувати або зменшувати ваше бажання рухатись професійно.

Навіть, якщо ви зацікавлені в проєкті, над яким не працюєте особисто, ви завжди можете запропонувати власну допомогу колегам і бути залученим до проєкту таким чином. Поговорити з керівником щодо отримання досвіду роботи над чимось новим для вас.

Якщо ви зосередитесь на позитивних речах на роботі, а саме: налагоджені взаємостосунків з колегами, розширені професійних контактів та власного досвіду, поговорите відверто з керівником - ви зможете не тільки впоратись зі стресом та власним задоволенням роботою, а й розв'язати власні проблеми та труднощі, з якими стикаєтесь на роботі.

Однак якщо, всупереч вашим зусиллям, ви продовжуєте ненавидіти свою роботу і хочете її повністю змінити, ви можете починати етап пошуку нового місця роботи з розсилки резюме в інші компанії.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору