UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Про роботу за клавіатурою та біль в спині: як вирішити цю проблему

Про роботу за клавіатурою та біль в спині: як вирішити цю проблему

24.09.2021 422
Про роботу за клавіатурою та біль в спині: як вирішити цю проблему

Про роботу за клавіатурою та біль в спині: як вирішити цю проблему

24.09.2021     422

Скажімо так – вирішити це питання раз і назавжди. Або, як мінімум, мінімізувати шкоду від роботи за клавіатурою. Як? Дізнайтеся в матеріалі від Jobs.ua.

Про що сигналізує біль у спині?

Біль у спині – проблема більшості людей, які змушені проводити багато часу сидячи, і неважливо, говоримо про роботу програміста, бухгалтера чи копірайтера. Тривала робота за комп’ютером погіршує поставу і втомлює очі. Страждає хребет, який довгий час змушений займати неприродне для нього положення. Страждають внутрішні органи, які здавлюються між собою і отримують мало кисню, погіршується кровообіг. Ось про що сигналізує організм, коли намагається через болі в спині сповістити, що потрібно робити щось із поставою.

Ергономічна клавіатура чи правильно облаштоване робоче місце?

Чи може стати вирішенням проблеми купівля ергономічної клавіатури? Насправді з цим класом клавіатур не все так просто. По-перше, ваші пальці можуть довго звикати до нового розташування клавіш; через це – часті помилки і, як наслідок, роздратування і нервозність. На додачу до болю в спині.

По-друге, від такої клавіатури не буде користі, якщо ви працюєте за невисоким стільцем чи клавіатура лежить на столі, а не спеціальній підставці під столом, щоб передпліччя під час роботи з клавіатурою розташовувались паралельно землі. В такому випадку жодна клавіатура в світі не зарадить, навіть найергономічніша, бо зап’ястя й надалі будуть втомлюватися від неправильного положення рук над клавіатурою.

Тому подбайте про те, щоб ваше робоче місце відповідало усім рекомендаціям з підручника безпеки життєдіяльності (освітлення, висота стола та стільця і т.д.). А щоб зменшити навантаження на очі, опануйте сліпий набір на клавіатурі. Так, це вкрай непросто, але в майбутньому заощадите чимало годин життя, бо набір тексту чи рядків коду будь-якої складності перетвориться на приємне заняття, а не понуру щоденну каторгу. Поради, як опанувати сліпий набір, читайте у статті Опановуємо сліпий десятипальцевий набір на клавіатурі.

Фізична активність

Якщо турбує поперек – кращої вправи, ніж гіперекстензії, годі знайти. Ви можете практикувати гіперекстензії в залі чи вдома, аби лиш приділяли цій вправі щодня по 10-20 хвилин. Опануйте техніку виконання цієї вправи, перш ніж приступати до неї: так, техніка нескладна, але кілька моментів у пам’яті потрібно закарбувати. До речі, на YouTube ви можете переглянути ознайомчі відео, що дасть більше розуміння, як саме потрібно виконувати цю вправу.

Ще одна нескладна вправа для укріплення м’язів спини – вис на перекладині. Практикуйте вис на руках щодня по 1-2 хвилини за кілька підходів. Для ефективності додайте ще підтягування, а яким хватом, це не настільки важливо. А ось що важливо – це регулярність занять; вранці, вдень, ввечері – чим більше, тим краще. Повірте, вже за кілька тижнів ви відчуєте покращення самопочуття.

За умови регулярних занять ви розвинете м’язи спини і укріпите їх настільки, що неприємні болі відступлять, бо розвинений м’язевий каркас утримуватиме хребет в нормальному положенні, навіть якщо працюватимете за клавіатурою багато годин щодня.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору