UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Робота вашої мрії
  5. Прості поради, як бути щасливим на роботі

Прості поради, як бути щасливим на роботі

11.08.2021 789
Прості поради, як бути щасливим на роботі

Прості поради, як бути щасливим на роботі

11.08.2021     789

Не всі люди однозначно сприймають цю фразу. Для когось мати непогано оплачувану роботу – це вже щастя. Іншим людям для того, щоб почуватися щасливим на роботі, потрібно щось значно більше. Давайте розглянемо разом із Jobs.ua, як знаходити радісні миті у своїй повсякденній діяльності.

Знайдіть сенс для своєї роботи

Не може бути, щоб ви не знайшли бодай жодного сенсу у своїй роботі. Бодай найменшого. Істина полягає в тому, що в будь-якій роботі можна знайти сенс. І можна чомусь навчитися. Якщо ви не бачите сенсу в своїй роботі – можливо, настав час поглянути на те, що ви робите, з іншого боку? Можливо, ваша робота може розвинути моторику ваших рук, чи уважність, чи фокус і концентрацію чи, нарешті, ваше тіло? Працюючи, приміром, вантажником, ви можете непогано натренувати власне тіло. Але потрібно, звісно, до всього підходити з розумом, і на додачу – тримати відповідний спортивний раціон і якісно висипатися. Як бачите, в будь-якій роботі можна знайти сенс.

Що робить вас щасливим?

В кожного з нас є якісь приємні радощі – невеликі приємні радощі життя, – на які ми з вами можемо виділити час навіть під час виконання рутинних робочих обов’язків. Наприклад, під час перерви на каву ви можете помріяти про щось своє, і не тільки помріяти, а взяти ручку і папір, і все спланувати. І дотримуватися наміченого плану – це само собою.

Або ж ви любите генерувати нові ідеї. Перерва на каву чи година обіду теж підійдуть для цієї справи. Тим паче, генерувати ідеї – це не мішки носити; ви можете зайнятися цією справою будь-де і в будь-який час.

Звичайно, віднаходження балансу між роботою і особистим життям – це мистецтво. Але ті речі, які роблять вас щасливим і поза роботою, ніколи не забувайте. Їх не варто відкладати в довгий ящик – мовляв, «десь потім, не зараз». Ні, зараз – це найкращий час для ваших мрій і бажань. Бо «потім» може і не настати.

Піклування про своє тіло

Мова про організм в цілому. І про фізичне, і душевне, і ментальне здоров’я. Бо коли ви оберігаєте свою психіку, свій розум від впливу негативних новин, впливу токсичних і неприємних людей, які люблять лише поганити все навкруги і критикувати – ви робите неоціненну послугу своєму організму. А він віддячить вам бадьорістю та енергією – звісно, за умови повноцінного сну. А як добре висипатися, як правильно налаштуватися на сон, ви можете прочитати у статті Здоровий сон – запорука хорошого настрою і продуктивності на роботі.

Професіоналізм – за 5 років

Ставте не лише короткотривалі, а й довготривалі плани. Що мається на увазі? Мова про те, що за 5-6 років ви можете стати справжнім професіоналом у будь-якій справі. Яке б ви ремесло не обрали, але за такий немалий проміжок часу ви можете стати справжнім майстром свого діла. І для цього потрібно всього лиш, щоб ви займалися певною справою… всього лиш 10 тисяч годин! Цього достатньо, щоб опанувати будь-який фах практично в ідеалі. Звісно, в будь-якій діяльності можна вдосконалюватися все життя, але мова про те, що ви зможете стати дійсно кваліфікованим фахівцем, якщо чесно приділите якомусь заняттю 10 тис. годин.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору