UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Топ-3 романів української класики для обговорення в корпоративному читацькому клубі

Топ-3 романів української класики для обговорення в корпоративному читацькому клубі

15.08.2022 283
Топ-3 романів української класики для обговорення в корпоративному читацькому клубі

Топ-3 романів української класики для обговорення в корпоративному читацькому клубі

15.08.2022     283

Шановні читачі, як вам наступна ідея – створювати в своїх компаніях корпоративні читацькі клуби? Приміром, протягом місяця учасники клубу читають вибрану книгу, а потім на зібранні клубу ви обговорюєте її і ділитеся враженнями та думками. Подібну ініціативу запровадила Емма Антонюк з YouTube-каналу «Палає». Зрештою, для любителів читання це не нова практика. Тим паче, започаткувавши клуб читачів в своїй компанії, ви зможете проводити зустрічі онлайн, якщо немає можливості збиратися вживу. Портал з працевлаштування Jobs.ua нещодавно публікував поради, як вдосконалювати свою українську, а в цій статті давайте познайомимося із знаковою трійцею романів українських авторів, які давно стали класикою.

«Кайдашева сім’я» Івана Нечуй-Левицького

Ви могли чути про блискучу адаптацію цієї книги у вигляді осучасненого серіалу. Або навіть подивитися його. Але першоджерело є першоджерело, і цю книгу варто почитати хоча б тому, що вона чудово розкриває характери звичайної української сім’ї тих часів, коли замість автомобілів люди пересувалися на возах та верхи.

Блискучий гумор, цікавий сюжет і колоритні персонажі – в «Кайдашевій сім’ї» талант цього письменника розкрився у всій красі. І навіть якщо ви колись вивчали цей твір за шкільною програмою, його не зайве буде перечитати і обговорити в читацькому клубі. Власне, це є найвидатніший твір Нечуя-Левицького, тому «Кайдашеву сім’ю», безперечно, повинен прочитати кожен українець.

«Тигролови» Івана Багряного

Пригадуєте, якими словами та образами починається цей видатний роман? «...Вирячивши вогненні очі, дихаючи полум'ям і димом, потрясаючи ревом пустелі і нетра і вогненним хвостом замітаючи слід, летів дракон». Іван Багряний так незвично описує поїзд, який етапує українців до радянських концтаборів. Так, такі романи читати важко, але як потужно перекликаються події, описані в романі, із нашою сучасністю. Такі романи ніколи не дадуть забути нам, яку велику ціну платили українці сто років тому, і яку ціну доводиться сплачувати зараз, щоб Україна вкотре не стала заручницею московитської орди.

Читаємо, пам’ятаємо і ніколи не забуваємо про це.

«Марія» Уласа Самчука

Цей коротенький роман викличе у вас безліч почуттів, а жахливі події, описані на сторінках роману, не залишать байдужими учасників читацького клубу. До речі, це перший твір в українській літературі, який розповідає про насильницьку колективізацію та Голодомор 1933-го року. Уласу Самчуку вдалося показати на прикладі однієї селянської родини трагедію всієї української нації.

Читається цей роман дуже швидко, а сприймається дуже важко: «Над зігнутим голодним людом при праці вдень і вночі стоять озброєні вартові. З кістлявих мужицьких рук, з занедбаної землі виривається зі скреготом зубів кусень хліба». Які сильні і болючі слова, а за ними – мільйони українців, замордованих, закатованих, померлих в муках від голодної смерті.

Чи варто читати та обговорювати такі книги в корпоративному читацькому клубі? Ще й як варто. Більше того – читайте і передавайте далі, радьте ці романи родичам та друзям.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору