UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. На допомогу HR
  5. Цікаві ідеї для опису ваших вакансій щоб знайти кандидата на посаду

Цікаві ідеї для опису ваших вакансій щоб знайти кандидата на посаду

8.01.2023 462Автор: Лоліта Платошкіна
Цікаві ідеї для опису ваших вакансій щоб знайти кандидата на посаду

Цікаві ідеї для опису ваших вакансій щоб знайти кандидата на посаду

8.01.2023     462Автор: 

Мабуть, найбажаніша мрія кожного HR-ра швидко і легко шукати робочий персонал в компанію. Щоб процес пошуку відбувався максимально швидко, спеціалісти використовують власні сміливі методики й різні ідеї, щоб залучити тих здобувачів, які максимально відповідають затребуваним вимогам. Перше, з чим доводиться зіткнутися здобувачу - це опис вакансії. І навіть в складанні самої вакансії можна стати профі й отримати конкурентних спеціалістів. Такий опис вимагає текст, що спрацює: приверне увагу здобувача, примусить затриматись, розглядаючи вимоги, зацікавить компанією. Тому для менеджера з персоналу залишається тільки підібрати правильні фрази, які влучать в саме серденько кандидата. Як їх підібрати? Як вони повинні звучати? Як підібрати той ключик до кандидата?

Як створити ідеальний опис вакансії

Ідеальний опис вакансії від компанії не обмежується лише граматичними й орфографічними точностями. Куди цікавіше здобувачу читати живу емпатичну вакансію, ніж суху і шаблонну. До того ж роботодавці дуже часто ставлять перед кандидатом вимогу творчого резюме, тож чому не бути прикладом і не показати, як слід створювати подібні творчі привабливі описи.

Персоналізуйте вакансію

Вакансії, як і робота в цілому, є предметом ретельного вибору у претендентів з різних професійних сфер. Кандидати завжди приміряють на собі та прагнуть знайти варіант, який максимально влаштовує їх: зарплату, умови, адекватність керівництва, увагу до співробітників. І для кожного цей варіант буде свій персоналізований. Чим більше можливостей для розвитку кар'єри бачать претенденти, тим більше успішно закритих вакансій у роботодавців. Щоб підкреслити персоналізованість вакансій роботодавці часто використовують звернення “ти” або на “ви”, що зосереджує увагу читача.

Також спеціальні фрази, що характеризують набір особистих якостей чи специфіку професії, чітко й потужно здатні вплинути на схильність здобувача: “Якщо ви сумлінна, працьовита, уважна людина, то вам до нас”, “Якщо ви любите дітей, комунікабельна й стримана людина, то ця вакансія для вас” тощо.

Пишіть вакансії простими словами, але основними термінами

Складаючи вакансію, використовуйте цікаві, привабливі слова, щоб надати більше інформації й даних про роботу, яку буде виконувати майбутній співробітник. Описуйте вакансію простими словами, але обов’язково використовуйте основну термінологію, щоб, по-перше, відсіяти не досвідчених спеціалістів, по-друге, перевірити на самому початку обізнаність здобувачів.

Розкажіть про бенефіти та плюшки

Будь-яка компанія на ринку праці виділитись через ті бенефіти та плюшки, які може запропонувати від себе в якості мотивації. Такі пропозиції подобаються і здобувачам, і співробітникам. Окрім бонусів, повного соцпакета, розглядайте й ті, що створюють комфорт для роботи в вашій компанії: смачні оплачувані ланчі, зручні спейси для відпочинку, уроки англійської, тімбілдінги та виїзні корпоративи. 

Познайомте заочно з командою

Звісно, з командою, в яку прийде нова людина, познайомити її досить важко й безглуздо. Проте, можна скласти перше враження на кандидата щодо команди, кількості людей і спеціалістів, що працюють. Достатньо зазначити інформацію про кількість спеціалістів, яка працює над проєктом чи в компанії. Наприклад: три Back-End Developers, два Front-End Developers, два Full-Stuck Developers, один QA. Цього вже буде достатньо, щоб здобувач створив уявлення про навантаженість, команду і свою подальшу комунікацію в команді.

Будьте чесними зі здобувачами

Розкажіть здобувачу, що очікуєте від кандидата на посаді. Розкрийте карти,, скільки етапів співбесід на нього чекає, чи потрібно буде виконувати тестове завдання, скільки часу загалом може зайняти рекрутинг-процес. Розкажіть й те, скільки в майбутньому займає етап навчання чи адаптації. Це все також створить розуміння здобувача, що його очікує і чи можна довіряти роботодавцю, чи виконує він свої обіцянки.

пошук здобувача

Практичні поради, як створити опис вакансії, який спрацює

У вакансії обов’язково розкрийте наступні пункти, що цікавлять здобувача:

Інформація про компанію чи бренд.

Посадові обов’язки спеціаліста.

Вимоги до кандидата.

Переваги вакансії вашої компанії.

Пишіть текст, який зацікавить здобувача

Завдяки алгоритмам сайтів, ваша вакансія може легко знаходитися в пошукових системах кандидатами. Обміркуйте запити, які ваш кандидат буде використовувати при пошуку роботи в інтернеті, і відповідним чином адаптуйте свій текст. Ви можете підвищити ефективність вашої вакансії, включивши в текст фрази з ключовими словами, що належати до типу роботи, посади та компанії. Однак важливо не зловживати ключовими словами, оскільки це буде здаватися неприродним як для самих пошукових систем, так і для здобувачів, які будуть знайомитись з описом.

Додавайте віжуал. Залежно від того, яку вакансію публікуєте, може бути доцільним і навіть корисним включити цікаві візуальні ефекти в ваше оголошення. Правильно підібрана візуальна складова значно підвищить впізнаваність бренду роботодавця. Це цілком актуально для спеціалістів творчих професій. Вакансії з привабливим візуалом можуть мати велике значення. 

Не забудьте в кінці закликати здобувача до дії, на маркетинговому сленгу це називається “Call To Action”. Для цього надайте здобувачу повну інформацію про компанію і дані для зв’язку.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору