UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. На допомогу HR
  5. Як підтримувати згуртованість команди й психологічне здоров’я

Як підтримувати згуртованість команди й психологічне здоров’я

5.07.2022 399Автор: Лоліта Платошкіна
Як підтримувати згуртованість команди й психологічне здоров’я

Як підтримувати згуртованість команди й психологічне здоров’я

5.07.2022     399Автор: 

Безперечно війна в країні вплинула на світосприйняття кожного українця. Всі ми, повертаючись до роботи, зовсім по-іншому спілкуємось з колегами, партнерами, керівниками. Робота й комунікація з людьми залишаються найголовнішими навичками, що допомагають знайти порозуміння та вирішення будь-яких робочих питань. Саме тому менеджери з персоналу повинні потурбуватися, особливо в цей непростий період для всієї країни, про забезпечення психологічного здоров’я всієї команди та її згуртованості.

У кризовій ситуації колективу дуже важливо відчувати згуртованість, підтримку в колі однодумців, а також турботу, щоб відчути власну значущість. Для цього менеджерам з персоналу дуже важливо змінити фокус увагу на психологічний стан робітників, а також на те, як їм бути ефективними в цей час.

Заходи для підтримки робочої команди

Тільки тоді робітники будуть відчувати турботу керівників та компанії, коли адміністрації по-справжньому буде розуміти й перейматися їх турботами й переживаннями.

Розвантажте мітинги та наради

Чито ваша команда вже працює в офісі, чито продовжує роботу дистанційно, візьміть за корисну звичку починати мітинги та зустрічі зі звичайних доброзичливих слів: “Як ви?”, “Як ваші справи?”, “Чи все у вас добре?”, “Що саме вас хвилює?”. Проте не будьте надто нав’язливими та не лізьте з розпитуваннями, якщо колеги самі не налаштовані на розмову по душах. Включитися в таку розмову допомагає, коли керівник чи менеджер починає ділитися сам і розповідає про себе.

Допоможіть робітникам визначитись із власним темпом роботи

Стрес по-різному впливає на кожну людину: когось вводить в ступор, когось навпаки примушує панікувати та робити, забуваючи про відпочинок. Допоможіть вашим колегам визначити власний темп роботи та поясніть, що це нормально, головне, щоб кожному було зручно й комфортно. Якщо існує певний дискомфорт, допоможіть знайти причини та допомогти вирішити їх, повернувши темп кожного співробітника в продуктивне річище.

Проінформуйте колектив щодо внутрішніх волонтерських ресурсів

Певна частина співробітників багатьох компаній або виїхала з країни, або з рідних міст. Якщо в компанії діють певні волонтерські організації, які допомагають евакуйованим, то співробітники повинні бути потужно проінформовані про це. Ви можете зкомунікувати та об’єднати в групи  тих робітників, які знаходяться наразі в одному місті чи країні. Також проінформуйте співробітників про внутрішні чати допомоги тощо. Не забудьте також повідомити їм про можливі соціальні начислення та допомоги від компанії чи держави, які вони можуть отримати.

Дізнайтесь більше порад, як підтримати корпоративний дух під час війни.

Для розв'язання цих питань та налагодження цієї доброзичливої атмосфери між менеджером з персоналу та робітниками необхідна довіра. Для встановлення довіри важливе чесне відкрите спілкування, зокрема про рішення та проблеми в бізнесі. Готовність вислухати та запропонувати підтримку й конкретну допомогу. Обов’язково виконувати дані співробітникам обіцянки. Надавати більше повноважень, відповідальності та свободи.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору