UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Декрет / лікарняний

Декрет / лікарняний

запитання до юриста по декрету і тривалості лікарняного листа

Останні питання юристу:

Алеся (13 травень 2015)

Здравствуйте! Я нахожусь в декретном отпуске. Ребенку 5 месяцев, также дома находится старший ребенок дошкольного возраста 6 лет (в сентябре идем в школу). Муж работает в ГСЧС по суткам, в выходные дни помогает мне присматривать за двумя детьми, кроме него никого больше нет. Но его хотят насильно перевести на каждодневную работу, что меня никак не устраивает, да и его тоже. Мы пытались объяснить его руководству текущую ситуацию, но бесполезно. У меня вопрос: может ли муж уйти в декретный отпуск вместо меня, а я в таком случае выйду на работу, так как у меня работа по сменам три на три, что нас больше устроит. И еще вопрос (как вариант), если он будет находиться в декретном отпуске официально, а я выйду на работу и уволюсь, и мы вместе будем воспитывать детей, это возможно? Благодарю заранее за ответы. Алеся

Переглянути відповідь

Тетяна ( 5 квітень 2015)

Доброго вечора! В мене така справа. В березні 2015 року я вийшла з декретної відпустки по догляду за дитиною до 3х років.Я працюю провідним експертом будівельної галузі на підприємстві державної форми власності.Одразу при виході на роботу мене попередили,що для подальшоі співпраці мені необхідно отримати сертіфікат протягом 2 х місяців,в іншому разі мені просто вкажуть на двері,як профнепридатній.Ця сертифікація коштує близько 20 000 грн і пройти ії,зі слів керівника,я повинна за рахунок власних коштів. Запитання до фахівців- скажіть,будь ласка,в який термін згідно Закону людина,яка 3 роки не займалась професійною діяльністю,повинна підготуватись до аттестаціі? -Чому,на підставі якого Закону я повинна це проходити за власні кошти? -Директор підприємства,на якому я працюю ,при приватній розмові зауважив,що скоро скорочення і що я можу опинитсь в списку людей, які підпадають під скорочення,в зв язку з тим,що за 3 роки декретної відпустки я все забула та не встигла пройти атестацію. Підскажіть,будь ласка,як мені вчинити в даній ситуації?Дуже сподываюсь на відповідь і заздалегідь дякую!

Переглянути відповідь

Юля ( 6 лютий 2015)

Здравствуйте! У мене таке питання: я на лікарняному в зв’язку з вагітністю і пологами з 15.01.2015р., який виписаний на 180 днів (90+90), я його здала на роботу, а на днях дзвонять з Фонду соціального страхування з ТВП і кажуть, що зняли 4 зону i щоб вони подали в розрахунок 126 (70+56) днів, бо вони взагалі не оплатять лікарняний, як таке можливо i як вони можуть подати 126 якщо в лікарняному 180, адже лікарняний це документ? Телефонували в лікарню, а там головний лікар говорить, що я маю написати якусь заяву, щоб анулювати той лікарняний, але чому я повинна щось писати i взагалi, без зони я повинна була йти на лiканяний на 20 днiв пiзнiше i новий лiкарняний менi скорiш за все так i випишуть, тодi з роботи фактично мене мають право звiльнити за прогули i нiякий лiкарняний взагалi не потрібен буде? Тепер дзвонять з роботи, щоб я підійшла і забрала лікарняний, бо він оплачуватись не буде, що мені робить? Дякую…

Переглянути відповідь

Ніна ( 2 лютий 2015)

Доброго дня!Я після закінчення медінституту ,на даний час проходжу інтернатуру.Вагітна 30 тижнів.Я не хочу брати допологову і післяпологову відпустку(126 днів),оскільки в мене зміщується графік інтернатури і я маю її відпрацьовувати індивідуально.А лікар говорить що я маю лікарняний лист на 126 днів взяти обов\'язково.Чи можу я відмовитися від нього?Лікар сказала що я маю взяти обов\'язково цей лікарняний лист і не здавати його у відповідні підрозділи,тоді мені не будуть оплачувати цю відпустку а я офіційно буду рахуватися на інтернатурі.Чи можна так?І у мене державний екзамен(крок 3) 24.03.14 р.Якщо так станеться що я народжу саме у цей термін і пропущу цей екзамен і якщо у мене не буде цієї допологової відпустки чи не буде рахуватися що я пропустила його без поважної причини?Підскажіть будь ласка як мені діяти у даному випадку?

Переглянути відповідь
← CtrlCtrl →
13 з 114

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору