UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Декрет / лікарняний

Декрет / лікарняний

запитання до юриста по декрету і тривалості лікарняного листа

Останні питання юристу:

daria (30 жовтень 2010)

daria: daria: Здравствуйте! Я работаю на государственной службе на декретном месте, в отпуск по беременности и родам ухожу за 3 месяца до выхода основного работника. Могут ли меня уволить в этот период (период отпуска по родам) ??? На какую статью (решение, определение) ссылаться??? Обязаны ли мне предоставить другое место работы??? Если ли смысл судиться из-за не предоставления работы в этом случае???? Вопрос: #24678 - 28.10.2010 Кирильчук Олег Ігорович: во время отпуска вас не имеют права уволить daria Уважаемый Олег Игоревич, Вы уверенны!! Я же временный работник (по срочному трудовому договору), а это госслужба!!!! Распространяется ли действие ЗУ "Про відпустки" в этом случае (Есть ЗУ "Про державну службу")!!! Нашла в интернете на форуме "кадровиков", что можно уволить (с предоставлением места в 3 мес.)!!! Я понимаю, что консультации бесплатные, но можно ли получить более содержательный ответ почему не имеют права уволить (как предоставляется раб. место)!!! Взывая к Вашей компетентности и профессионализму!!!:)))))))!!!!!Спасибо заранее!!!!! Вопрос: #24858 - 30.10.2010 Кирильчук Олег Ігорович: Вам выдают листок временной нетрудоспособности в связи с беременностью, и на основании его уходите в отпуск. КЗоТ запрещает увольнение во время временной нетрудоспособности, а тем более беременной. Потому возможны варианты: 1) Вы уходите в отпуск по беременности и родам, срок трудового договора в этом случае продлевается до истечения больничного. И если основной работник уже вышел на свое рабочее место, а других вакансий в организации нет, то вас увольняют 2)Работник основной выходит раньше окончания своего отпуска декретного(его могут попросить так сделать), вакансий нет других - вас увольняют. Если есть вакансии - обязаны трудоустроить. Если будут вакансии - вас обязаны трудоустроить, и тогда сможете оформить отпуск по уходу за ребенком daria Олег Игоревич, извините за настойчивость (токсикоз не дает смириться с изложенными обстоятельствами :))))) ! Согласитесь ситуация не однозначна!!! Не могут уволить и увольняют, я остаюсь на улице, а каже обязательное трудоустройство ( ст.184 КЗоТ)???? Увольняют по истечении трех месяцев или сразу, а потом ищут работу??? Насколько я поняла поиск работы их головная боль, могут обратиться в Центр Занятости предложить мне более низкую должность (правильно???)??? Могули я предъявить претензию о вынужденном прогуле???? Кстати, что мне дает право предусмотренное ст. 180 КЗоТ "Приєднання щорічної відпустки до відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами" при условии, что основной работник выходит (если мне повезет) во время моих родов - послеродового отпуска!!!?? На время неиспользованной "щорічної відпустки" точно продлевается трудовой договор!!!!??? Всегда найдуться дыры в законе которые можно использовать в свою пользу!!! Только у меня нехватает знаний чтобы найти их!! Кстати где прописано (ст.) (чтобы я воспользовалась в свою защиту), что трудовой договор продлевается с временным работником на период отпуска по беременности и родам (если основной работник не вышел, смысл его продлевать) ??? Надеюсь на Вашу помощь!!! Заранее благодарна!!! Кстати, что это и как с этим БОРОТЬСЯ (НАШЛА в ИНТЕРНЕТЕ!!!)??? Порядок звільнення тимчасового працівника у період перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами. Відповідно до статті 23 Кодексу законів про працю України, трудовий договір може бути укладено на визначений строк, встановлений за погодженням сторін. При цьому, строковий трудовий договір укладається у випадках, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк з урахуванням характеру наступної роботи, або умов її виконання, або інтересів працівника та в інших випадках, передбачених законодавчими актами. Зазначеним випадком, зокрема, є перебування працівника у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, оскільки за вказаним працівником зберігається відповідна посада на період такої відпустки. Частиною 1 статті 30 Закону України «Про державну службу» встановлено, що підставами для припинення державної служби, тобто звільнення з посади державного службовця, є, зокрема, загальні підстави, передбачені Кодексом законів про працю України. В свою чергу, згідно із пунктом 2 частини 1 статті 36 зазначеного Кодексу, підставою припинення трудового договору є закінчення строку трудового договору (пункти 2 і 3 статті 23 Кодексу), крім випадків, коли трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не поставила вимогу про їх усунення. Вищезазначений випадок, зокрема, розглянуто в ухвалі судової колегії в цивільних справах Верховного Суду України «Продовження терміну строкового трудового договору» від 12 листопада 1997 року. У зазначеній ухвалі судова колегія дійшла висновку, що строковий трудовий договір з особою, що перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, відповідно до вимог пункту 2 частини 1 статті 36 Кодексу законів про працю України, має бути припинений після закінчення строку, на який його було укладено, тобто після виходу основного працівника з додержанням вимог частини 3 статті 184 вказаного Кодексу. При цьому судова колегія в цивільних справах Верховного Суду України наголошує, що згідно із частиною 1 статті 36 Кодексу законів про працю України, якщо після закінчення строку трудового договору трудові відносини фактично тривають зі сторін не вимагає їх припинення, дія трудового договору вважається продовженою. Таким чином, у випадку закінчення строку трудового договору у період перебування особи у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, зазначену особу, на підставі пункту 2 частини 1 статті 36 Кодексу законів про працю України, має бути звільнено з посади після закінчення строку договору, тобто після виходу основного працівника. Разом з тим, згідно із частиною 3 статтею 184 Кодексу законів про працю України, зазначену особу має бути звільнено з обов'язковим працевлаштуванням.

Переглянути відповідь

daria (30 жовтень 2010)

daria: Здравствуйте! Я работаю на государственной службе на декретном месте, в отпуск по беременности и родам ухожу за 3 месяца до выхода основного работника. Могут ли меня уволить в этот период (период отпуска по родам) ??? На какую статью (решение, определение) ссылаться??? Обязаны ли мне предоставить другое место работы??? Если ли смысл судиться из-за не предоставления работы в этом случае???? Вопрос: #24678 - 28.10.2010 Кирильчук Олег Ігорович: во время отпуска вас не имеют права уволить daria Уважаемый Олег Игоревич, Вы уверенны!! Я же временный работник (по срочному трудовому договору), а это госслужба!!!! Распространяется ли действие ЗУ "Про відпустки" в этом случае (Есть ЗУ "Про державну службу")!!! Нашла в интернете на форуме "кадровиков", что можно уволить (с предоставлением места в 3 мес.)!!! Я понимаю, что консультации бесплатные, но можно ли получить более содержательный ответ почему не имеют права уволить (как предоставляется раб. место)!!! Взывая к Вашей компетентности и профессионализму!!!:)))))))!!!!!Спасибо заранее!!!!!

Переглянути відповідь
← CtrlCtrl →
67 з 114

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору