UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Скорочення / звільнення

Скорочення / звільнення

онлайн-консультація з питань звільнення і скорочення штату

Останні питання юристу:

Ірина (10 травень 2012)

Доброго дня! Допоможіть будьласка! Я вивчилась безкоштовно в медичному університеті, направлена спочатку на інтернатуру в одну з лікарень Киева, яку успішно пройшла через рік. За розподіленням залишилась працювати по своїй спеціальності в цьому ж лікувальному закладі. Пропрацювала там вже 3 роки, які я і маю відпрацювати згідно з Угодою між замовником (МОЗ) та моїм університетом, як усі медики в Україні. Яку правильно мені написати заяву на звільнення : за власним бажанням чи якусь іншу? Можливо є якась спеціальна форма звільнення тих, хто відпрацював свій строк? І коли її краще написати: за два тижні до дати прийняття мене на посаду чи краще відпрацювати повний строк, а потім вже звільнитись і пропрацювати ще два тижні (бо головний лікар, використовуючи свій повсякденній метод, неодноразово погрожувала мені при всіх лікарях на пятихвилинці, що вона мене звільнить по статті), щоб вона мене не могла звільнити "по статті" до строку пропрацювання мною цих трьох років. Адже звільнення по статті, якщо людина хоча би один день не допрацює до своєї дати згідно з вищеназванною Угодою, дає змогу замовнику стагувати з працівника повну сумму, затрачену на його навчання. А ще нещодавно в поїй посадовій інструкції мені написали і головний лікар підписалась що я в них працюю вже чотири роки, з інтернатурою (1 рік тобто) включно. Коли та яку краще написати заяву? Допоможіть будьласка, це настільки страшно жити в постіних погрозах незважаючи на те, що достеменно завжди виконуєш всі свої обовязки. Наперед СПАСИБІ ВАМ від душі!

Переглянути відповідь

алла ( 6 травень 2012)

Працюю в райвідділі міліції прибиральником. Брали мене з перспективою на інші посади (маю юридичну освіту, коледж ( мол.спец), але …Бачу,що моїх знань недостатньо, допоможіть! В квітні посаду скоротили. Інших посад в установі немає. Мене попередили , що через два місяці я буду звільнена. Чи потрібно мені писати перед звільненням якісь заяви чи мене буде звільнено автоматично? І взагалі як мені вигідніше звільнитись (планую працювати до дня «М»), щоб при постановці на облік у центрі зайнятості швидше отримувати допомогу? Чи винна мені держава за те,що звільняють через скорочення, якусь грошову компенсацію? Також прошу роз’яснити чи можу я перед звільненням взяти відпустку за поточний рік. Бухгалтер стверджує , що не можу. Суть справи ось в чому: я працюю з 12 липня 2008 року. Вперше відпустку (24 дні) мені надали в січні 2009 року (в тексті наказу «відпустка за 2008 рік»). Вдруге – у вересні 2009 року (в тексті наказу «відпустка за 2009 рік»). Втретє - в серпні 2010 року (в тексті наказу «відпустка за 2010 рік»). І вчетверте – в липні 2011 року (в тексті наказу «відпустка за 2011 рік»). На підставі ст.6 ЗУ «Про відпустки» бухгалтер стверджує,що так як відпустка надається «за відпрацьований робочий рік», то за 2012 рік мені відпустка не положена : я ж ще не пропрацювала 4 роки (в липні буде) і 4 рази вже була у відпустці ….. На мою думку це суперечить вимогам ст .10 «щорічні відпустки за другий та наступні роки можуть бути надані …в будь-який час відповідного робочого року» Також згідно ч.1 ст.22 у разі надання цієї відпустки з мене необхідно відраховувати зарплату ….??? Хоча згідно п.4 ч.2 ст.22 таке відрахування в разі скорочення не проводиться…. Допоможіть розв’язати цей ребус!

Переглянути відповідь

Людмила (28 квітень 2012)

У меня такая ситуация. В декабре 2010 года всех сотрудников предупредили за 2 месяца о предстоящей реорганизации и сокращении. Два месяца прошло, но реорганизации не было. В июле 2011 года ситуация повторилась: всех опять предупредили за два месяца о сокращении. Но опять ничего не произошло. В феврале 2012 года меня и еще пару человек начальник заставил написать заявление об увольнении в связи с реорганизацией и на следующий день нас сократили по ст 40 ч.1 КЗОТ. Я проработала на этом предприятии больше 30 лет. Проживаю одна (вдова). На момент сокращения мне было 54 года 4 месяца. Но оформится досрочно на пенсию за 1,5 года я не могу, так как новым пенсионным законом мне добавлено до пенсии еще 1,5 года. Вопросы: 1. Имели ли право нас сократить без предупреждения за 2 месяца? Или еще действует предупреждение июля 2011 года? 2. Имели ли право сократить меня: одинокую, предпенсионного возраста, с большим стажем работы (из всех сотрудников у меня самый большой стаж)? 3. Кого должны были оставить на работе меня или сотрудницу с неподходящим образованием, но с двумя детьми и с мужем. 4. Могу ли я сейчас обратиться в суд? 5. Могу ли я пожаловаться прокурору и признать сокращение незаконным?

Переглянути відповідь

Светлана (26 квітень 2012)

Здравствуйте! Подскажите пожалуйста как мне быть в данной ситуации.Я проработала 13 лет в милициию. Находилась на больничном без выхода на работу и прогулов 2 месяца, 1 месяц из которых находилась на больничном в связи с болезнью несовершеннолетнего ребенка.Нахожусь в разводе 10 лет, аллименты не выплачиваются более 8 лет.Когда находилась на больничном,меня оповестили, что был подписан основной приказ на увольнение по негативу (за дескредитацию) и тем числом, когда я находилась на больничном.На данный момент нахожусь на больничном.Руководство оповестило,что приказ на увольнение подписан и теперь я смогу восстановиться в должности только в случае решения суда и мне только обращаться в суд.Подскажите пожалуйста,есть ли какой либо другой путь восстановления на должность в органы,если у меня прогулов нет,была на больничном.Зараннее благодарю Вас.

Переглянути відповідь

Ірина (25 квітень 2012)

Доброго дня! Я знаходжусь у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років. Нещодавно мене повідомили про скорочення моєї посади у зв'язку з ліквідацією мого підрозділу (працюю в державній установі, вільнонаймана, держслужбовці до скорочення не підлягають - наказ з Міністерства).Чи мають право мені все ж таки надати інше робоче місце, чи моя пільгова категорія не підлягає перекваліфікації з вільнонайманої на держслужбову? Який порядок нарахування компенсації за невикористану відпустку і в які терміни? За цим питанням звернулась в бухгалтерію, де мені повідомили, що не можуть мені нарахувати "ніякої" компенсації, так як я не отримувала в останні місяці, перед скороченням, зарплату, бо знаходилась в декреті. А якщо хочу отримати, потрібно звернутись у відділ кадрів, де розглянуть це питання, варто чи не варто мені надавати наказ на відпустку. До речі, до декретної відпустки, я пропрацювала офіційно 4 місяці і не виходила на щорічну відпустку. До того ж, я маю Чорнобильське посвідчення 4 категорії, чи дає цей документ право на додаткову відпустку або збільшення щорічної відпустки? Дякую за увагу!

Переглянути відповідь
← CtrlCtrl →
36 з 152

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору