UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Скорочення / звільнення

Скорочення / звільнення

онлайн-консультація з питань звільнення і скорочення штату

Останні питання юристу:

Евгения (16 червень 2010)

Доброе! Прошу помочь советом. Что делать в моем положении. Я была принята по заявлению на должность зав. учебной части с 25.08.2009 по срочному договору до 30.06.2010 на условиях контракта. Так сказала написать кадровик. С ректором ВУЗа я не подписывала не договора не контракта, поскольку у нас были доверительные отношения по работе. Я у него проработала до этого 3 года. На сегодняшний день я беремена уже 25 недель, стою на учете в Ж/К. Меня ректор предупредил, что по окончанию срока заявления он сомной рассчитытаеться и растаеться. Так как ВУЗ продает и новому руководителю я не нужна, по скольку штат у него укомлектован. Хотя он знает и видел мое положение, а также прекрасно знает, что мне в конце июля идти в декрет. Что мне делать, как поступить? Буду очень благодарна за помощь. С Ув. Евгения

Переглянути відповідь

Алла (15 червень 2010)

Доброго дня! Підкажіть будь-ласка чи є можливість відновлення на роботі, крім участі у конкурсі на зайняття вакантної посади державного службовця? Більше 10 років я працювала представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в регіоні. Протягом діяльності отримала виробничу травму (3 група, 20% втрата працездатності). Була звільнена за угодою сторін п.1 ст. 36 КЗоП України. З часу звільнення пройшло більше трьох років. Ззгідно ст. 23 Закону України «Про Національну раду» (Організація діяльності Національної ради. Регламент Національної ради) представники Національної ради призначаються і звільняються виключно на засіданнях Національної ради. Тобто погодження Національної ради на звільнення не було, звільнення відбулося згідно наказу голови. Заздалегідь вдячна за відповідь. Алла.

Переглянути відповідь

Нина (15 червень 2010)

Здравствуйте! Скажите пожалуйста я с мужем разведена. Меня на работе сократили. Пособие по сокращению за 3 месяца предприятие ни разу не выплатило. Я собиряю документы в суд о том, что мне не выплатили пособие. Могу лия подать на моральный ущерб. На данный момент у меня нет денег ни на хлеб, ни на жилье не говоря о том, что еще необходима одежда. Я проживаю одна меня не кому содержать имели ли право меня сократить на работе. Мне что бомжом теперь оставаться. А сократили по причине, что у нас было на одном предприятии три разных предприятия, а меня заставляли носить документы с этих предприятий по городу пешком, я принесал справку с больницы что мне нельзя много ходить у меня больные ноги и мне уже 47 лет. Вот это и стало причиноцй сокращения, потому что я стала отказывать выполнять чужую работу в других организациях за бесплатно.

Переглянути відповідь

Денис (15 червень 2010)

Добрый день! такая ситуация---жена проработала 3 месяца на предприятии..при оформлении у нее взяли только трудовую и сказали что документы заполните позже ..сейчас она увольняется в связи с низкой оплатой труда....кадровик утверждает что запись в трудовой есть..пиши заявление..заявление написали только без указания даты увольнения...надобности в отработке 2 недель нет со слов ее начальника но директор предприятия находится в отпуске и сказал без него трудовую не отдавать.Заявление кадровик отказывается регистрировать утверждая что у них достаточно визирования директором и все.. есть ли смысл отправлять по почте??? может она даже там и не оформлена ?? как забрать трудовую и добиться правильного увольнения?? Спасибо за помощь!! P.S. открытым текстом заявили что зарплату она не получит так как увольняется среди месяца и толку от ее работы никакого не будет....

Переглянути відповідь

Евгения ( 9 червень 2010)

Прошу Вашої допомоги у висвітленні наступного питання. 01.02 2010 р. мною був написаний рапорт на чергову відпустку -40 діб за 2010 р., в якому вказано причину-у зв*язку з подальшим звільненням з органів внутрішніх справ у відставку. 12.03. 2010 року мною був написаний рапорт про звільнення з ОВС за п.65 «а» за віком у відставку( що надає мені право виходу на пенсію) Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ УРСР, а також рапорт на проходження ВЛК. 15 по 23.03. 2010 р, після закінчення ч.відпуски проходила обстеження в Донецькій ВЛК. З 24 по 07.04.2010 р, в зв*язку з погіршенням здоров*я, була на лікарняному. З 08 по 17.04.2010 року знаходилась у відпустці по сімейним обставинам. З 19.04.20010 року на роботу не виходжу. На початку березня 2010 р. виникли непорозуміння про проходження та підтвердження періоду служби з 1995 по 2000р. Наказ про моє призначення на посаду о/у ВКМСН (в зв*язку з реорганізацією штату) з ГУМВС області у райвідділ не надходив, в наслідок чого запис у послужному списку відсутній. Далі мої документи були зібрані та направлені в УКЗ Донецької області для проведення службового розслідування та підтвердження періоду служби з 30.10.1995 по 28.12.2000 рік. 13.04.2010 року в телефонному режимі інспектором УКЗ ГУМВС в Донецькій області мені повідомлено, що мої документи розглянуті на кадровій комісії ГУМВС області і мене буде звільнено 30.04.2010 року. Неодноразово я телефонувала Т. для з*ясування причини затягування мого звільнення, на що отримувала відповідь, що наказ віддано на підпис начальнику ГУМВС і він не повернувся в УКЗ області. Він пообіцяв, що мене звільнять з 5 травня 2010 року. Звільнення так і не відбулось. В подальшому на всі мої запитання щодо звільнення я отримувала обіцянки, що мене буде звільнено протягом травня 2010 року. 25.05.2010 року кадровиками повідомлено, що моє звільнення буде розглянуто на кадровій комісії ГУМВС в Д/о -01 червня 2010 року, та звільнено з ОВС з 08 червня 2010 року. Також мені було повідомлено, що весь період з 19 квітня 2010 року до дня звільнення я повинна була працювати, в зв*язку з чим, з мене буде знято грошове забезпечення за вказаний період. Згідно п. 68 Положення про проходження служби особи , які виявили бажання звільнитися зі служби за особистим проханням, попереджають прямого начальника органу внутрішніх справ про прийняте ними рішення не пізніш як за три місяці до дня звільнення, про що подають рапорт за командою. В даному документі відсутнє чітке визначення критеріїв поняття «за особистим проханням» та не конкретизується перелік підстав звільнення. Нормами Положення про службу в ОВС не врегульовано спірних правовідносин, то в таких випадках застосовується трудове законодавство та діють норми загального законодавства про працю, яким я і скористувалася. Відповідно до Статті 38 КЗпП України працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати - вихід на пенсію; власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник. Мною даний рапорт про звільнення з ОВС в з*язку з виходом у відставку ( на пенсію) написаний ще 12.02.2010 року, хоча повідомлено про подальше звільнення письмово ще 01 лютого 2010р. Згідно Положення про проходження служби термін 3 місяці закінчився ще 01 травня 2010 року. З дня подачі рапорту про звільнення, з 12 березня 2010 року, навіть не беручи до уваги причину - вихід на пенсію, я чекала на рішення ще протягом двох тижнів, але так нічого й не дочекалася. Мене не звільнено до даного часу, незважаючи на те, що на звільнені я наполягала систематично та наполягаю й зараз. Я вважаю, що причина несвоєчасного звільнення мене з ОВС залежить не від мене, тому не можу погодитись з тим, що невихід мною на роботу з 19 квітня 2010року необхідно вважати прогулами з подальшим стягненням заробітної плати за даний період. Стягнення заробітної плати з 19 квітня 2010 року в подальшому буде відображене в грошовому атестаті для призначення пенсії, що потягне за собою її зменшення та виникнення неможливості її правильного нарахування. Незважаючи на те, що в УКЗ НГУМВС області підготовлено наказ про підтвердження вислуги років за період служби в 1995-2000 роках, з даним наказом та загальним розрахунком вислуги років для призначення пенсії я досі не ознайомлена., вислуга років , що буде вказана в наказі про звільнення мені невідома, що може призвести до виникнення нових спірних питань відносно мого звільнення і подальшого призначення пенсії.

Переглянути відповідь
← CtrlCtrl →
102 з 151

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору