UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Скорочення / звільнення

Скорочення / звільнення

онлайн-консультація з питань звільнення і скорочення штату

Останні питання юристу:

Ірина (30 листопад 2010)

Доброго дня! Від безвиходдя ситуації хочу звернутися до Вас за допомогою. Я держслужбовець, працюю в районному судді пом. судді з 2006р. В грудні 2007р. пішла в дикретну відпустку. Ось 22.12.2010р. дитині виповнюється 3 роки і мені виходити на роботу. Але побачивши колегу з роботи і поспілкувавшись з нею, я зрозуміла що мене там не чекають. Ситуація в слідуючому: суддя з яким я працювала захворів на рак і має розраховуватись, а по нових вимогах з слів колеги помічника автоматично звільняють. Дайте відповідь будь-ласка, чи мають право мене звільнити при виході з дикрету і порекомендуйте як себе захистити щоб невтратити роботу? Або чи можу я від безвиходдя продовжити дикретну відпустку до досягнення дитиною 4 років, при цьому зберегти своє робоче місце до приходу нового судді? З повагою Ірина.

Переглянути відповідь

ВОЛОДИМИР (29 листопад 2010)

Добрий день Олег Ігорович ! Дуже розраховую на Вашу допомогу !!! В мене склалася така ситуація: я звільнився з ТзОВ "ХХХ" (в нашому місті діє регіональна філія цієї фірми) за власним бажанням в середині жовтня. Трудову книжку мені вручили під розписку 11-листопада, при цьому по сумі розрахункових коштів директор філії сказав, що гроші будуть виплачені пізніше. Коли я звернувся через два тижні, цей самий директор "висосав з пальця" борги клієнтів, які нібито були створені по моїй вині. На мою законну вимогу, щодо ПОВНОЇ виплати розрахункових, мені в грубій формі директор заявив: "Бери що даю, а не то НЕФІГА не получиш!" Наступного дня я звернувся по телефону до виконавчого директора ТзОВ "ХХХ" з проханням вплинути на неадекватні дії цього директора, на що почув просту відповідь: "Хлопці, ну Ви там в свому місті самі якось розберіться". Хоча, вечером того ж дня невідомий голос анонімно пригрозив по телефону, "щоб я не займався х..ю". Що Ви порадите робити в цій ситуації?

Переглянути відповідь

Людмила (24 листопад 2010)

Здравствуйте, Олег Викторович! Изложу суть дела. Работаю в горбольнице. В нашем отделении предполагается сокращение штатов с 01.01.11г. Нужно сократить 1 человека. За два месяца собирают коллектив, чтобы принять решение – кого уволить. Без квалификации имеется 4 работника. Пришли к соглашению, что все они пишут заявления на увольнение с 0,25 ставки. Одна из них – мать одиночка, но под давлением ситуации тоже написала такое заявление. О чём теперь, естественно, жалеет, так как узнала, что не только теряет в зарплате, но и снижаются отчисления в пенсионный фонд. Она обращается в отдел кадров, чтобы забрать своё заявление, так как дата на нём стоит 01.01.11г., и приказа по больнице об её увольнении ещё нет. Но в отделе кадров заявление не отдают, ссылаясь на то, что за два месяца до сокращения штатов обязаны были подать информацию в ЦЗ. Но так как фактически в нашем отделении сокращение не произошло, ситуацию исправить нельзя. Если я понятно изложила факты, то вопрос от имени матери-одиночки звучит так: что нужно сделать, чтобы остаться работать на целую ставку? P. S. Как альтернативный вариант решения вопроса отдел кадров предлагает работу в других структурных подразделениях больницы. Но там зарплата меньше, чем в нашем отделении

Переглянути відповідь
← CtrlCtrl →
86 з 151

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору