Необхідно знати правила користування збірниками рецептів страв і кулінарних виробів, норми розкладки готової продукції, правила освіти торгових націнок, особливості виходу готових продуктів при холодної та теплової обробки м'яса, риби, овочів, фруктів і напоїв різних сортів і видів. Калькулятор повинен виконувати свої службові обов'язки в суворій відповідності з положеннями, інструкціями, рекомендаціями та іншими документами, що визначають порядок реалізації готової продукції в організаціях громадського харчування. Калькуляторами працюють переважно жінки.
Ресторани, кафе, бари, їдальні, буфети, кулінарії.
$300-700 і більше
Професійні курси: "Технолог-калькулятор", "Бухгалтер-калькулятор".
А ви знаєте, що професія калькулятора не тільки цікава, але і достатньо складна? Щоб з вас вийшов чудовий Калькулятор, потрібно володіти теоретичним і практичними знаннями, а головне - уміти гармонійно їх об'єднувати в процесі роботи.
Також пам'ятайте - успішний Калькулятор не може собі дозволити допустити помилку в роботі. Тим більше, якщо ви налаштовані на успішну кар'єру. Адже підвищують тільки кваліфікованих фахівців.
Якщо ж ви вже вирішили, що Калькулятор – це ваша майбутня професія, але ще не знаєте, як стати калькулятора, перегляньте пропозиції українських вузів і учбових центрів по підготовці фахівців цієї сфери.